Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Waltteri Mereläs VM-pass stämplat – inga flera spelare till VM-truppen

Waltteri Merelä firar mål med två lagkamrater.
Bildtext Waltteri Mereläs VM-pass är stämplat.
Bild: Mikhail Japaridze/TASS/All Over

I och med att Lejonledningen valde att stämpla anfallaren Waltteri Mereläs VM-pass är truppen komplett och inga flera spelare kommer att ansluta till laget.

Under de tre inledande VM-matcherna har Waltteri Merelä fått spänna sig över huruvida hans VM-pass kommer att stämplas eller om någon NHL-spelare tar hans plats.

På tisdagen fick Tappara-anfallaren svar på frågan, ett positivt sådant: 24-åringens VM-pass stämplas vilket samtidigt innebär att Lejontruppen är komplett och att inga nya spelare kommer att ansluta sig.

Den finska VM-truppen består av tre målvakter, åtta backar och 14 anfallare.

Utifrån hur Lejonen tränade på tisdagen verkar Jere Sallinen, åtminstone för stunden, ha mist sin plats i den spelande truppen. Det var Sallinen som gav en dålig passning i Sverigematchen som resulterade i att Oscar Lindberg kom åt att sätta 1–0-målet till Tre Kronor.

Antti Suomela, som vilat de två senaste matcherna, tar i stället tillbaka sin plats som center i andra kedjan.

Merelä fanns inte bland de tolv ordinarie anfallarna i tisdagens träningar. Han gjorde en stark säsong i Tappara; 15+18=33 på 41 grundseriematcher och 8+6=14 på 14 playoffmatcher, i ett slutspel som slutade med att Tappara vann FM-guld.

Finland möter Frankrike på onsdag klockan 2020. Lejonens, och hela turneringens, matchschema hittas här.

Diskussion om artikeln