Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Utredningen av dödsskjutningen i Karleby går till åtalsprövning

Polisens förundersökning av dödsskjutningen på Tullkammargatan i Karleby i början av april är klar. Fallet går nu till åtalsprövning.

Förutom mannen som dog i skjutningen har polisen kunnat påvisa att tre andra personer befann sig på platsen. Ingen av dem skadades i händelsen.

Två personer misstänks för ett mord och tre mordförsök, samt flera lindrigare brott. De misstänkta sitter fortsättningsvis häktade.

Relaterat

Polisbil totalförstörd i krock i Vasa

Österbottnisk polis skötte 543 uppdrag under det gångna veckoslutet.

Åtta fall av skadegörelse rapporterades till polisen under helgens lopp, tio fall av misshandel rapporterades och totalt greps 15 rattfyllerister.

På lördag eftermiddag blev en polisbil totalförstörd i en kollision som inträffade i Brändö i Vasa i samband med en utryckning. Kollisionen orsakade inga allvarligare personskador, men bägge fordon som var inblandade i krocken förstördes och fick bogseras bort.

På lördag kväll försökte en bilförare i Vasa köra ifrån polisen. Mannen körde i Vasa centrum med en hastighet av 100 km/h, men greps misstänkt för bland annat grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Skylt som visar riktning mot gynekolog

Gynekologen i Jakobstad misstänks för brott mot tjänsteplikten

Gynekologen förhörs senare den här veckan.

Polisen utreder masslagsmål i Vittis – unga använde basebollträn

På fredagskvällen bröt ett slagsmål ut utanför en bensinstation i Vittis. Flera patruller från Polisen i Sydvästra Finland kallades till platsen.

I slagsmålet deltog flera unga personer. Vissa använde sig av basebollträn.

Ingen person skadades allvarligt. Till platsen larmades även akutvårdare för att undersöka skadorna hos de inblandade.

Polisen grep två män, som transporterades till Björneborgs polisfängelse. En av männen misstänks för grov misshandel och den andra för misshandel.

Polisen utreder händelsen som grov misshandel och misshandel.

Anonym polis fotograferad bakifrån.

Mamma misshandlades och nyfödd bebis kidnappades av kvinna

Bebisen hittades oskadd i Helsingfors.