Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Prins Harry och Meghan inblandade i allvarlig biljakt

Prins Harry och hans fru Meghan Markle.
Bildtext Prins Harry och Meghan Markle. Prins Harry är involverad i flera rättsprocesser mot brittiska tidningar som han anklagar för att ha använt olagliga metoder i sin bevakning av honom och hans familj.
Bild: AOP

Paret jagades av paparazzi i New York och enligt deras talesperson orsakade fotograferna också fara för fotgängare, poliser och andra bilförare.

Prins Harry, hertig av Sussex, och hans fru Meghan, hertiginna av Sussex, har varit involverade i en biljakt som betecknas som ”närmast katastrofal” enligt en talesperson för paret.

Paret hade deltagit i en prisutdelningsceremoni i New York på tisdagskvällen och var på väg därifrån i en taxi tillsammans med Meghan Markles mor Doria Ragland när de blev jagade av paparazzi.

Enligt parets talesperson ska biljakten ha pågått i två timmar och resulterat i flera nära ögat-situationer som också utsatte fotgängare, poliser och andra bilförare för fara.

Enligt talespersonen körde paparazzifotograferna tidvis mot rött ljus och på trottoarerna och fotograferade även medan de körde.

Storbritanniens prins Harry, hans fru Meghan och Meghans mor Dora Ragland.
Bildtext Paret satt i en taxi tillsammans med Meghans mor Doria Ragland när de jagades av paparazzis.
Bild: AOP

Harry och Meghan avsade sig benämningen kungliga högheter och flyttade till Nordamerika 2020, delvis på grund av den intensiva mediebevakning som de utsattes för.

Harry är son till kung Charles III. Hans mor Diana omkom i en bilolycka i Paris 1997 när hon jagades av paparazzifotografer. Han är också inblandad i flera rättsfall i London där han anklagar tidningar för att ha använt sig av olagliga metoder för att komma åt honom och hans familj.

Källor: AFP, Reuters