Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hradeckys Leverkusen utslaget i Europa League – Roma ställs mot Sevilla i finalen

Lukas Hradecky gör en räddning i Europa Leagues semifinal mot Roma.
Bildtext Lukas Hradecky hade en lugn kväll mot ett försvarande Roma.
Bild: IMAGO/Nordphoto/ All Over Press

Den finska landslagsmålvakten Lukas Hradecky höll nollan i det andra semifinalmötet i Europa League när hans Bayer Leverkusen spelade mot Roma. Matchen slutade 0–0 men Roma vann det första mötet och avancerar till final.

Det blev en lugn kväll för Lukas Hradecky i Leverkusens mål när det andra semifinalmötet skulle avgöras i Europa League. Romatränaren José Mourinho parkerade bussen och Roma hade inte ett enda skott på mål.

Bayer Leverkusen var piskat att vinna efter att ha förlorat det första mötet lagen emellan med 0–1. Leverkusen hade många målchanser men Romaförsvaret och Rui Patricio i målet höll tätt.

Trots att Leverkusen hade ett spelmässigt övertag hela matchen ville det sig inte och Roma tog sig vidare till final efter att ha vunnit det första semifinalmötet med 1–0.

– Allt som saknades var ett mål. Vi hade inte turen med oss i dag. Det är bittert att vi inte blir belönade för vårt spel när vi spelar bra. Men jag är stolt över hur vi spelade, säger Leverkusens mittfältare Demirbay efter matchen.

Sevilla väntar i finalen

Kan Romas tränare Mourinho få med sig en ny titel eller sätter spanska klubben Sevilla stopp för det?

Sevilla vann över den italienska storklubben Juventus i sin semifinal. Första mötet slutade oavgjort och resultatet efter ordinarie tid i den andra semifinalmatchen var också oavgjort.

Avgörandet kom i förlängning när Erik Lamela gjorde mål i den 95:e minuten. Resultatet 2–1 stod sig förlängningen ut.

– Det här är vansinne, otroligt, det är dags att njuta av det här fantastiska ögonblicket. Fansen har varit otroliga och de förtjänar allt. Vi har haft några tuffa månader i ligan men vi visar nu att vi kan spela fotboll, säger Sevillas kapten Jesus Navas efter matchen.

Sevilla har en svag säsong bakom sig i La Liga och ligger på tionde plats i tabellen just nu.

Europa League-finalen mellan Roma och Sevilla spelas i Budapest den 31 maj.

Diskussion om artikeln