Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Kimitoön startar julkampanj på sociala medier

Från 2015
Uppdaterad 19.11.2015 10:01.
Bildtext Kampanjen lyfter fram julklappar från Kimitoön.

Nu ska den lokala handeln på Kimitoön lyftas upp på sociala medier.

Inför julhandeln startar Kimitoöns kommun och Kimitoöns företagare kampanjen #ShoppingAtKimitoon. Tanken är att lyfta fram det utbud som finns på Kimitoön och på så sätt främja den lokala handeln.

- Genom att handla lokalt stöder vi våra egna företag och deras möjligheter att erbjuda god service nära oss, säger Benjamin Donner, tf utvecklingschef vid Kimitoöns kommun.

Benjamin Donner.
Bildtext Benjamin Donner.

Donner poängterar att en kortare väg till inköpen innebär en mindre belastning på miljö. Dessutom blir det mer tid för familjen.

Den som vill kan dessutom delta i kampanjen genom att ta ett foto på sitt inköp, ladda upp bilden på exempelvis Instagram och tagga med #ShoppingAtKimitoon. Alla som gör det är samtidigt med i en tävling där priserna är fina produkter från Kimitoön.

På sajten www.VisitKimitoon.fi/ShoppingAtKimitoon kommer inläggen att synas och där kan var och en hitta idéer till fina uppköp till exempel inför jul.

- Genom att använda hashtaggen så tipsar man samtidigt varandra om vilka produkter och tjänster som finns på ön, säger Donner. Man kan också använda hashtaggen för evenemang.

#ShoppingAtKimitoon