Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Manchester City är Premier League-vinnare i år – Arsenals skrällförlust mot Nottingham fällde det slutliga avgörandet

Uppdaterad 20.05.2023 21:47.
Besvikna Arsenal-spelare.
Bildtext Nu är det klart att Martin Odegaard och hans Arsenal inte vinner Premier League i år.
Bild: IMAGO/Sportimage/ All Over Press

Mästarlaget i årets Premier League heter Manchester City. Klubben kunde säkra titeln utan att gå ut på planen i och med att den enda utmanaren Arsenal gick på en tung förlust.

Manchester City hade ett fyra poängs förspång till Arsenal då Londonklubben gick in för sin näst sista match för säsongen.

Arsenal var piskat att vinna över Nottingham Forest på lördag för att hållas med i racet, medan Manchester City spelar sin följande match på söndag.

Efter att Nottingham vann matchen med 1–0 genom ett mål av Taiwo Awoniyi stod Citys tredje raka titel klar. Samtidigt räckte målet och segern till för att säkra att Nottingham spelar Premier League även nästa år.

Tottenham nära sällsynt Europamiss

Tottenham Hotspur gick på hemmaförlust mot Brentford med 1–3 på lördagen i fotbollens engelska Premier League. Tottenham-stjärnan Harry Kane inledde målskyttet i den åttonde matchminuten, men Brentford stod för tre mål i andra halvlek.

Därmed är Tottenham nu på en åttonde plats då laget har en match kvar att spela. Laget är en poäng från sjuan Aston Villa. De sju främsta i serien garanteras spel i Europacuperna nästa år.

Från och med säsong 2006/07 har Tottenham missat avancemang till Europacuperna enbart en gång.

Everton fortsätter kämpa mot nedflyttning

Klassiska Everton från Liverpool är nedflyttningshotat. Laget är 17:e plats och är för tillfället det sista att hållas kvar. Everton har en match kvar och leder med två poäng till Leeds och med tre till Leicester, som har två matcher var att spela.

Idag lyckades Everton rädda sig en poäng ur bortamatchen mot Wolverhampton. Yerry Mina utjämnade till 1–1 då 90 minuter var spelat.

Diskussion om artikeln