Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Därför är tågbiljetten ibland oväntat billig, ibland hjärtskärande dyr – VR kör på ny prissättning

Två vuxna och ett barn går mot ett tåg på en tågstation.
Bildtext VR har utökat biljettprisklasserna till 25 stycken.
Bild: Mårten Lampén / Yle

Flera tågresenärer har de senaste veckorna lagt märke till att fjärrtågsbiljetternas pris varierar mer än tidigare. Det beror på VR:s nya prissättningsmodell.

I månadsskiftet mars–april meddelade det statliga järnvägsbolaget VR att de valt att utöka fjärrtågens biljettprisklasser från 8 till 25 stycken. För resenärerna innebär det här en större variation i priserna. Då efterfrågan är som störst, speciellt fredagar, söndagar och under semestersäsongen, är biljettpriserna högre.

Kirsi Sihvonen, kommersiell chef för fjärrtågen, påpekar att förändringen inte enbart har lett till prisstegringar. Enligt henne kan man nu få tag på billigare tågbiljetter än tidigare.

– Resenärerna kommer att märka att biljettpriserna skiljer sig från varandra. Om man bokar i god tid och är flexibel när det kommer till restid kan man få en förmånligare biljett än någonsin, säger Sihvonen.

Att miljömedvetenheten i samhället har ökat får allt fler att välja att färdas med tåg

Kirsi Sihvonen

VR tillämpar dynamisk prissättning sedan 2016. Vid dynamisk prissättning finns det ett begränsat antal biljetter på de olika prisnivåerna. När biljetterna som faller under den första priskategorin är slutsålda höjs priset.

VR:s kommersiella chef Kirsi Sihvonen ler. Har en blå tröja på sig.
Bildtext Kirsi Sihvonen är kommersiell chef på VR.
Bild: VR

Allt fler väljer att ta tåget

Enligt Sihvonen var antalet tågresor i april 13 procent fler än vid samma tidpunkt förra året. Antalet resor i april 2023 var 7 procent fler än 2019, alltså före pandemin. En av orsakerna till att tågresorna varit så pass attraktiva är den rabatt på moms-skatt som var i kraft under perioden första januari till sista april i år.

Under perioden togs mervärdesskatten tillfälligt bort direkt från biljettpriserna. Det här var regeringens sätt att stödja kollektivtrafiken.

Trots att mervärdesskatten återgått från noll till det tidigare 10 procent tror Sihvonen att det kommer att bli populärare att resa med tåg i framtiden.

– Att miljömedvetenheten i samhället har ökat får allt fler att välja att färdas med tåg, vilket är det miljövänligaste alternativet.

Diskussion om artikeln