Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Mopedister och rattfyllerister sysselsatte polisen i Österbotten

Polisen i Österbotten hade en bråd helg.

Den intensifierade övervakningen av mopedtrafiken fortsatte och i Österbotten försattes flera mopedister i körförbud.

I Karleby ordnades flera olagliga mopedträffar, bland annat i Äventyrsparken och på Kemiravägen hade ett hundratal mopedister och bilister samlats efter att inbjudan cirkulerat på sociala medier. Polisen utreder ärendet som en sammankomstförseelse.

Polisen stötte också på flera rattfyllerister. Det kanske mest uppseendeväckande fallet inträffade i Kristinestad under natten till söndag då en personbilsförare kom körandes mot en polispatrull i 135 km/h. På området är hastighetsbegränsningen 60 km/h. Bilisten vägrade att blåsa i alkometern och fördes direkt på blodprov. Hen misstänks för grovt rattfylleri och grovt äventyrande av trafiksäkerheten, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Polisen stötte också på en onykter person som framförde en elsparkcykel, vars motor var på hela 5 kW så att den kunde köras i över 40 km/h.

Relaterat

Man i mörk kavaj håller presentation

Femton jobb hotade när LokalTapiola Österbotten omställningsförhandlar

Orsaken är att kundbeteendet har förändrats.

En man i blå kavaj och röd skjorta (Vasa kyrkliga samfällighetens ekonomidirektör Kjell Fellman) sitter vid ett bord vid ett fönster med kors på.

Vasa kyrkliga samfällighet har tillfälligt flyttat – men ingen vet för hur länge

Flyttar in i läkarstationen Mehiläinens gamla utrymmen.

Kranvattnet i Nykarleby måste kokas på grund av koliforma bakterier

Miljöhälsan Kallan meddelar att dricksvattnet i Nykarleby måste kokas på grund av att man hittat koliforma bakterier i ett vattenprov som tagits på torsdagen. Det här innebär att allt dricksvatten och allt vatten som används i matlagningen ska kokas i 5-10 minuter.

Man kan både tvätta sig normalt med vattnet och diska kärl med vattnet, men kärl som diskats måste vara helt torra innan man använder dem igen.

Uppmaningen att koka vattnet gäller tills vidare och nya vattenprover tas idag fredag. Miljöhälsan Kallan har hand om hälsoinspektionen och veterinärvården i Pedersöre kommun, Jakobstad, Nykarleby och Larsmo.

Ett stort antal pillerkartor med ksalol-tabletter i en pappkartong.

Tiotusentals tabletter som används som narkotika har förts till Österbotten från huvudstadsregionen

Ksalol är ett lugnande medel som förekommer i gatuhandeln.