Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Florida tog en dyrköpt tredje seger över Carolina – Aleksander Barkov skadades och tvingades bryta matchen

Uppdaterad 23.05.2023 14:33.
Sam Reinhart ratkaisi voiton Floridalle - Spela upp på Arenan

Florida är endast en seger från Stanley Cup-finalen efter 1–0-segern över Carolina. Lagkaptenen och stjärnanfallaren Aleksander Barkov skadades redan i den första perioden och tvingades bryta matchen.

Sam Reinhart gjorde matchens enda mål i mittenperioden. Under en utvisning för Carolina slog Reinhart in sitt sjunde slutspelsmål för våren, framspelad av Matthew Tkachuk och Sam Bennett.

En annan av hjältarna i Florida var målvakten Sergej Bobrovskij som stod för 32 räddningar. Detta var första gången han höll nollan i en slutspelsmatch. I grundserien har Bobrovskij hållit nollan hela 38 gånger.

Segern var värdefull men dyrköpt för Florida som nu är ytterst nära en finalplats.

Aleksander Barkov tacklades av Jack Drury i öppningsperioden, och satte sig efter tacklingen en stund på avbytarbänken, men försvann sedan till omklädningsrummet för återstoden av matchen. Det är ännu oklart om Barkov kommer att kunna spela i följande match.

Aleksander Barkov skadades. - Spela upp på Arenan

Barkov har med sina tolv poäng (fyra mål, åtta assist) varit en stor orsak till att Florida spelar i sin första konferensfinal sedan 1996.

Florida leder nu matchserien med 3–0 i segrar. I nästa match, som spelas natten mot torsdag, har Florida sin första möjlighet att säkra en plats i Stanley Cup-finalen.

NHL-resultat:

Florida–Carolina 1–0

Anton Lundell FLA 0+0, 0, 17.29
Eetu Luostarinen FLA 0+0, 0, 15.13
Aleksander Barkov FLA 0+0, 0, 3.51
Teuvo Teräväinen CAR 0+0, 0, 11.37
Jesperi Kotkaniemi CAR 0+0, 0, 10.25
Sebastian Aho CAR 0+0, 0, 20.45

Florida leder med 3–0 i matcher