Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ny vändning av spanska ligans tävlingskommitté: Vinicius röda kort stryks

Real Madrids stjärnanfallare Vinicius Juniors straff i matchen mot Valencia är upphävt. Vinicius Junior fick ett rött kort i söndagens La Liga-match i samband med att han tog ihop med Valencias Hugo Duro.

Tävlingskommittén för det spanska fotbollsförbundet hade tittat på situationen på video och accepterade Real Madrids överklagan. Vinicius kan därmed spela i onsdagens lokalderby mot Rayo Vallecano.

Vinicius Junior utsattes för rasistiska förolämpningar från Valencia-fansen i matchen, och matchen fick avbrytas ett tag i andra halvlek. Enligt BBC var detta redan den sjunde gången som Vinicius Junior var måltavla för rasistiska förolämpningar.

Valencia straffades för händelsen. Förbundet meddelade att en del av läktaren kommer att stängas i fem matcher. Dessutom har klubben dömts till böter på 45 000 euro.

Sport

Antti Pennanen.

Hämeen Sanomat: Antti Pennanen är Lejonens nya förbundskapten

Ilvestränaren uppges ta över efter Jukka Jalonen.

Finskt EM-guld i trapskytte – Mäkelä-Nummela imponerade under finaldagen

EM i lerduveskytte gav ett finländskt guld i damernas lagtävling i trap. Satu Mäkelä-Nummela, Noora Antikainen och Mopsi Veromaan ordnade en blåvit triumf i kroatiska Osijeki under tisdagen.

I EM-finalen besegrade finländskorna Slovakien med 6–4.

Mäkelä-Nummela visade att hon fortfarande är att räkna med i mästerskapssammanhang. Den olympiska mästaren från 2008 var bäst av finländskorna under finaldagen.

Hon missade bara fyra av hundra lerduvor under dagen.