Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kaan Kairinens Sparta Prag säkrade mästerskapet i den tjeckiska fotbollsligan

Den tjeckiska storklubben Sparta Prag med den finländska landslagsspelaren Kaan Kairinen i laget firar sitt första fotbollsmästerskap i Tjeckien på nio år. Sparta Prag nådde oavgjort 0–0 i bortamatchen mot Slovacko, och säkrade titeln med en match kvar att spela.

Kairinen spelade inte i tisdagens match på grund av avstängning, men han har haft en stor roll i laget efter transfern till Prag i vintras från norska Lilleström.

Under Kairinens tid i laget har Sparta Prag inte förlorat en enda match i den tjeckiska ligan. Kairinen har spelat 14 matcher och noterats för ett mål och fem målgivande passningar.

Mästerskapet var Sparta Prags 37:e genom åren.

Sport

Antti Pennanen.

Hämeen Sanomat: Antti Pennanen är Lejonens nya förbundskapten

Ilvestränaren uppges ta över efter Jukka Jalonen.

Finskt EM-guld i trapskytte – Mäkelä-Nummela imponerade under finaldagen

EM i lerduveskytte gav ett finländskt guld i damernas lagtävling i trap. Satu Mäkelä-Nummela, Noora Antikainen och Mopsi Veromaan ordnade en blåvit triumf i kroatiska Osijeki under tisdagen.

I EM-finalen besegrade finländskorna Slovakien med 6–4.

Mäkelä-Nummela visade att hon fortfarande är att räkna med i mästerskapssammanhang. Den olympiska mästaren från 2008 var bäst av finländskorna under finaldagen.

Hon missade bara fyra av hundra lerduvor under dagen.

Niclas Grönholm saknar reservdelar – missar sista deltävlingen i rally-FM

Ingåföraren Niclas Grönholm och andreföraren Antti Linnaketo är tvungna att dra sig ur den sista deltävlingen i rally-FM som avgörs i Karleby under veckoslutet (29–30.9).

”Vi var tvungna att avbryta testkörningen förra veckoslutet i Högfors, och med den här tidtabellen fick vi inte de reservdelar vi behöver till Finland. Vi är tyvärr tvungna att avstå från säsongens FM-final”, konstaterar Grönholm i ett pressmeddelande.

Grönholm missade också den föregående deltävlingen i augusti i Lahtis då han hade representationsuppgifter med sitt stall samma veckoslut.