Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Abba bekräftar: Ingen återförening på nästa års Eurovision – Benny: ”Jag vill inte”

Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus.
Bildtext Abba fick sitt stora genombrott när de vann ESC med låten Waterloo år 1974.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Abba krossar fansens drömmar om en återförening under ESC i Sverige 2024. Vi kan fira 50 år av Abba utan att vi står på scenen, säger Björn Ulvaeus i en intervju för BBC Newsnight.

Rykten om en eventuell återförening började florera efter att Loreen vann årets Eurovision song contest och det blev klart att nästa års tävlingar kommer att ordnas i Sverige.

Hoppfulla fans och kritiska konspirationsteoretiker var snabba med att reagera på att det svenska värdskapet infaller precis 50 år efter att Abba tog hem Sveriges första Eurovisionsseger med låten Waterloo år 1974.

Abbas talesperson Görel Hanser gick ändå direkt ut med att det inte finns några sådana planer. Klar dementi, skrev hon till bland annat till SVT förra veckan.

Nu har också Abba-medlemmarna Björn Ulvaeus och Benny Andersson själva sagt ett klart nej i en intervju med BBC Newsnight.

– Jag vill inte. Och om jag inte vill så gör inte de andra det heller. Det gäller oss alla. Om en av oss säger nej så är det nej som gäller, sa Andersson.

– Vi kan fira 50 år av Abba utan att vi står på scenen, tillägger Björn Ulvaeus.

Abba har konsekvent nekat till att uppträda tillsammans sedan de ”tog en paus” år 1982. För ett år sedan lanserade de däremot en hologramturné i London under namnet Abba Voyage.

Förutom Björn Ulvaeus och Benny Andersson består Abba av Agnetha Fältskog och Anni-Frid ”Frida” Lyngstad.