Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Johanna Matintalo och tränaren Ville Oksanen avslutar samarbetet: ”Ingen schism ligger bakom beslutet”

Längdskidåkaren Johanna Matintalo byter tränare. Ville Oksanen, som sedan 2016 har varit landslagsåkarens personliga coach, fortsätter inte samarbetet med Matintalo.

– Vi har fått många bra saker till stånd. Det är ingen schism eller något sådant som ligger bakom beslutet, säger Oksanen till Yle Urheilu.

Enligt Yle Urheilus uppgifter ska Oksanen ha varit initiativtagande till beslutet – och nu ska Matintalo i stället inleda ett tränarsamarbete med Yles tv-expert Ville Nousiainen.

Även Vilma Nissinen byter tränare då Jarmo Riski tar över efter Mikko Virtanen.

Sport

Fotbollsspelaren Tim Sparv.

Svårt att stoppa saudierna som putsar sitt rykte med hjälp av fotbollsstjärnor – Tim Sparv: ”Oavsett hur mycket vi ropar är det inte tillräckligt”

Saudiarabien satsar stort på golf, show-wrestling och formel 1 och nu också på fotboll. Få ser något slut på landets försök att putsa sitt skamfilade rykte med hjälp av fotbollsstjärnor.

IBU-cupen i skidskytte drog i gång i Kontiolahti – Heidi Kuuttinen näst bästa finländare

Under torsdagen drog IBU-cupen, nivån under världscupen, i gång i Kontiolahti. Och på damernas normaldistans blev det fransk seger. Jeanne Richard bommade endast ett skott och åkte i mål som segrare.

Efter henne blev det dubbelt norskt då Maren Kirkeeide och Karoline Erdal tog hand om de övriga pallplatserna.

Daria Virolainen, som gjorde comeback den här säsongen, blev bästa finländare i loppet. Hon placerade sig på 26:e plats och förlorade med knappt fem minuter till segraren.

Heidi Kuuttinen åkte i mål som näst bästa finländare på en 57:e plats. Kuuttinen bommade totalt fyra skott varav tre kom i det andra skyttet.