Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

Fick coronapandemin dig eller din familj att flytta ut till landet? Svara på vår enkät!

Uppdaterad 05.06.2023 10:18.
En blomsteräng i vackert sommarväder.
Bildtext Lugnet, tystaden och större bostadsytor brukar locka folk till landsbygden.
Bild: Eiwy Åhlund

När coronapandemin kom, började många fundera över sina liv och var de egentligen ville bo. Många tog sitt pick och pack och lämnade storstaden, men vad hände sedan? Fyll i vår enkät, vi vill veta!

”Det är så fridfullt, lugnt och tyst att bo på landet.”

Det sa Oscar Gräsbeck för några år sedan i en intervju där han efter 24 år i Helsingfors flyttade till Bromarv med Ida Söderström för att ta över Kansjerf gård.

Och han är inte den enda som de senaste åren valt att flytta till landsbygden. I september 2020, knappt ett halvår efter att coronan slog till och lamslog hela samhället, visade statistik att inflyttningen för första gången på länge var större än utflyttningen på många orter.

I Pargas och på Kimitoön började folk ringa och fråga hur livet ser ut där på de mindre orterna och folk konstaterade att de kan flytta till glesbygden när distansarbete blev vanligare.

Men hur är det med er alla inflyttare till landsbygden och utflyttare från städerna? Är ni nöjda med era val? Har ni omfamnat lugnet och trivs med att bo på större yta eller känner ni er mera ensamma? Svara gärna på vår enkät!

Du som bytte bort stadslivet under och efter coronan, berätta, är du nöjd med ditt val? Berätta gärna hur du ser på framtiden, finns den också på en mindre ort eller planerar du att flytta tillbaka? Du får också gärna svara ifall du inte flyttat hela ditt liv till en mindre ort, men börjat vistas mera på till exempel sommarstugan på grund av möjligheten till distansarbete.

Ditt svar är anonymt, men om du kan tänka dig bli intervjuad om ämnet får du gärna fylla i dina kontaktuppgifter här nedan.

Fyll i formuläret.

Artikeln uppdaterades 5 juni med en ny version av det lilla frågeformuläret.