Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Helenius nästa match klar – promotorn till IS: ”Robbe är i bra form”

Helenius boxas mot Wilder.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

I början av augusti drar Robert Helenius på sig handskarna igen och går upp i ringen. Han ska boxas under en gala i Olofsborg. Det här bekräftar promotorn Pasi Pekkonen för Ilta-Sanomat.

I slutet av förra veckan antydde Robert Helenius på sociala medier att han tänker fortsätta sin boxningskarriär. I en video som postades skrev Helenius att han skulle ge mer information på fredag.

Nu kommer Ilta-Sanomat med ett besked om Helenius nästa match. Enligt tidningen ska Helenius upp i ringen den 5 augusti i Olofsborg. För motståndet står den 41-årige Mika Mielonen.

– Vi har försökt genomföra det här sedan i december men vi gav ”Robbe” möjligheten att fatta sitt eget beslut. Vi är verkligen stolta över att han kommer hit för att boxas, säger promotorn Pasi Pekkonen till tidningen.

Helenius har inte boxats sedan i oktober förra året då han förlorade mot Deontay Wilder.

– Robbe är i bra form både mentalt och fysiskt. Han har kunnat slappna av och göra saker som han gillar och drömt om, säger Pekkonen.

Motståndaren Mika Mielonen kommer från Nyslott och inledde sin boxningskarriär för två år sedan. Han har gått sex matcher och vunnit samtliga. Han rankas just nu på 416:e plats i världen av Boxrec.

Diskussion om artikeln