Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Man körde in i porten till Downing Street

Uppdaterad 25.05.2023 20:47.
En silverfärgad personbil står intill en svart grind, omgärdad av kravallstaket och polisens plastband. En polis står en bit ifrån bilen.
Bildtext En bilist körde in i porten vid Downing Street i London den 25 maj.
Bild: Justin Tallis / AFP

I London har en bil kraschat in i en port som spärrar infarten till Downing Street, där den brittiske premiärministerns ämbetsbostad finns.

En ljus personbil körde på torsdagseftermiddagen lokal tid in i porten som spärrar av Downing Street för utomstående. Händelsen fick Londonpolisen att rycka ut med hundar och en bombpatrull.

Det är tillsvidare oklart om det rör sig om en olycka eller en avsiktlig händelse, men ingen skadades och föraren greps på platsen.

Ett ögonvittne berättar att han hörde en smäll och därefter såg poliser gripa en man.

– Ett stort antal polisbilar kom till platsen väldigt fort och de evakuerade området kvickt, berättar Simon Parry för nyhetsbyrån PA enligt brittiska BBC.

Enligt honom verkade mannen ha bromsat in innan han körde in i porten till Downing Street.

På en videofilm av händelsen kör bilen långsamt över Whitehall, den stora gata som Downing Street är en tvärgata till, och fortsätter sedan in mot porten.

Premiärminister Rishi Sunak uppges ha befunnit sig i lägenheten då bilen körde in i porten.

Mannen som körde bilen misstänks nu för skadegörelse och vårdslöshet i trafiken. Fallet utreds av den lokala polisen och i nuläget utgår man från att det inte var frågan om ett försök till terrordåd.

Källa: BBC

Artikeln uppdaterades kl. 20.47 med uppgiften att det inte anses ha varit ett terrordåd.