Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Manchester United slog Chelsea och säkrade en plats i Champions League

Manchester United gör comeback i Champions League nästa säsong. United säkrade sin plats i fotbollens finrum genom att vinna över Chelsea med 4–1 i torsdagens match i Premier League.

Med en omgång kvar ligger ManU trea i tabellen, två poäng före Newcastle och sex poäng före Liverpool som inte längre har möjlighet att nå Champions League för nästa säsong.

Inför veckoslutets avslutningsomgång av Premier League står tredje platsen på spel efter säkra ettan Manchester City och tvåan Arsenal.

I tabellkön kämpar ännu Everton, Leicester och Leeds för att undvika degradering.

Sport

Honka överraskade HJK i Finska cupen – straffar avgjorde

Fyra matcher spelades i den femte omgången av Finska cupen i dag. FC Inter vann stort över klubbens division 3-lag och hade hela sju målgörare då slutresultatet skrevs 8–0.

VPS vann 3–1 över OTP och HIFK gick segrande ur matchen mot FC Lahti efter ett självmål av hemmalaget.

Den på förhand sett mest jämna matchen blev en nagelbitare. Matchen mellan HJK och FC Honka stod 1–1 efter att slutsignalen ljöd. Matchen avgjordes på straffar där Honka drog det längre strået med siffrorna 4–2.

Matchprotokollen hittas på förbundets webbplats.

Juventus får inte mer poängavdrag – i stället tillkommer böter

I januari kom det fram att fotbollsklubben Juventus FC har fifflat med bokföringen i samband med spelarövergångar. Då straffades klubben med ett 15 poäng stort avdrag i serien, vilket ledde till att laget föll i poängställningen.

Förra veckan valde det italienska fotbollsförbundet att mildra straffet och laget fråntogs då tio poäng i stället.

Nu har Juventus nått nya överenskommelser med myndigheterna. Enligt ett nytt avtal ska Juventus betala 718 000 euro i böter samt att poängavdraget på tio poäng kvarstår.

Juventus FC är på sjunde plats i serie A inför den sista omgången.