Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dallas tog sig i kragen för andra gången – undviker eliminering efter klara siffror

Dallas vann igen med kniven mot strupen. Vann med siffrorna 4-2 över Vegas. - Spela upp på Arenan

Spelar Dallas som bäst när de har kniven mot strupen? Det är känslan efter att de än en gång har förlängt semifinalserien genom att vinna över Vegas. Nu väntar en sjätte match som återigen kan vara direkt avgörande.

1–0, 2–0, 3–0 till Vegas fördel.

Semifinalserien såg ut att bli lekstuga, speciellt efter den klara 4–0-segern i den tredje matchen. Men Dallas visade återigen att de inte är redo för sommarlov än.

Av de fem spelade semifinalmatcherna har tre avgjorts i förlängning, vilket bevisar den jämna nivån lagen emellan. I nattens match behövdes dock ingen förlängning då Dallas vann med klara 4–2.

Det var ändå Vegas som öppnade målkontot för matchen. Ivan Barbashev gjorde 1–0 efter 13 spelade minuter. Men Dallas var inte sena med att visa att de är redo att kämpa. Luke Glendening reducerade efter endast två minuter och matchen låg och vägde igen.

Dellandrea matchhjälte

Även i andra perioden stod bägge lagen för var sitt mål. Chandler Stephenson såg till att Vegas sikte på final ljusnade, men Dallasspelaren Jason Robertson stängde den dörren snabbt igen. Ställningen inför den tredje perioden var 2–2 och allt var möjligt.

Man måste erkänna att turen spelade in i några av Dallas mål. Pucken studsade deras väg och rätt person befann sig på rätt plats vid returerna. Men det var förstås inte endast turen som förde Dallas till seger. Bland annat vid 1–1-målet visade laget sitt fina samspel och i segermålet kom deras snabbhet fram.

Tredje perioden var som väntat jämn men efter 10 spelade minuter var det Dallas för hela slanten. Ty Dellandrea förde upp Dallas i ledning för första gången i matchen, och mindre än två minuter senare blev han tvåmålsskytt då han punkterade matchen med mindre än åtta minuter kvar.

Joel Kiviranta tuulettaa maalia.
Bildtext Joel Kiviranta stod för en assist då Dallas vann över Vegas.
Bild: Stephen Brashear-USA TODAY Sports

En eller två matcher till?

Dallas huvudtränare Pete DeBoer är nöjd med de senaste matcherna.

– Nu löper vårt spel på bra. Laget var inte nöjt med den situation vi var i. Nu har de bestämt sig för att resa sig från gropen, säger han.

Efter den ojämna inledningen på serien är läget ovisst inför nästa match. Det är också den tredje matchen på raken som är direkt avgörande. Allt kan hända och allt kan vända i den sjätte matchen som spelas natten till tisdag. Då har Dallas dessutom hemmaplansfavör, kanske det lutar mot en sjunde match?

Bland finländarna stod Joel Kiviranta för en assist då han passade till 3–2-målet av Dellandrea. Roope Hintz stod inte för några matchpoäng men toppar fortfarande poängbörsen med 10+14 = 24.

NHL-resultat:

Vegas – Dallas 2–4

Miro Heiskanen DAL 0+0, 0, 25.33

Roope Hintz DAL 0+0, +1, 15.43

Jani Hakanpää DAL 0+0, +1, 19.24

Esa Lindell DAL 0+0, +1, 20.15

Joel Kiviranta DAL 0+1, 0+0, 14.05

Vegas leder matchserien 3–2.

Diskussion om artikeln