Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Antti Rinne vill inte längre bli kanslichef i Hangö – sex sökande i den andra omgången

Uppdaterad 29.05.2023 21:01.
Antti rinne
Bildtext Antti Rinne satsar inte på Hangö längre.
Bild: Petteri Sopanen / Yle

Sex personer har sökt till tjänsten som kanslichef i Hangö i den andra ansökningsomgången. Före detta statsministern Antti Rinne (SDP) drog i sista minuten tillbaka sin ansökan.

Antti Rinne står inte längre till förfogande till tjänsten som kanslichef i Hangö, efter att ha backat ur i slutskedet. Det skriver finska Yle, som också har namnen på de sex sökande för tjänsten.

Efter att ansökningstiden gått ut första gången tjänsten ledigförklarades var Rinne nära att få jobbet. Då stadsstyrelsen röstade beslöts det ändå med en rösts majoritet att tjänsten skulle utlysas på nytt, på grund av att det var för få ansökande i den första omgången.

Fyra nya namn i den andra omgången

De sökande i den andra omgången är Juha Savela, Mia Johanna Oksala, Hanna Pauliina Höglund, Patricia Rehn, Alexander Eriksson samt en person som vill vara anonym.

Förutom Antti Rinne sökte också Juha Savela och Mia Oksala tjänsten i första omgången.

Den nya sökande Patricia Rehn verkar för tillfället som Raseborgs stads koncernjurist.

Hangö stad ville få in flera ansökningar och förlängde därför ansökningstiden. Samtidigt ville staden ha möjlighet att själv uppmana handplockade kandidater att söka tjänsten, vilken är en av de högsta tjänsterna inom den kommunala förvaltningen i Hangö.

Kanslichefen leder stadskansliets personal och fungerar som stadens jurist.

Nuvarande kanslichefen Lasse Tallqvist har meddelat att han går i pension vid årsskiftet.