Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Emil Ruusuvuori vann sin inledande match i Franska öppna – samtidigt förlorade världstvåan Medvedev mot högoddsare

Uppdaterad 31.05.2023 09:59.
Emil Ruusivuori spelar i Monte Carlo-turneringen.
Bildtext Emil Ruusuvuori går vidare i Franska öppna.
Bild: Matthieu Mirville/DPPI/Shutterstock/All Over Press

Emil Ruusuvuori fick kämpa för avancemang i Franska öppna. Det jämna motståndet ledde till en utdragen match. Världstvåan Daniil Medvedev förlorade sin öppningsmatch och är ute ur turneringen.

Ruusuvuori fick ingen lätt inledning på turneringen. Matchen mot Grégoire Barrére från Frankrike pågick i hela fyra timmar och fjorton minuter. Den långa matchen kan härledas till de jämna spelarna. Ruusuvuori är nämligen 46:e enligt ATP-rankingen, medan motståndaren Barrére rankas 58:e.

Finländaren inledde starkt och vann första set tämligen överlägset med siffrorna 6–2. I de två följande seten gick segern till fransmannen som hade stort stöd av hemmapubliken.

Ruusuvuori tände ändå till i de två sista seten och vann till slut med siffrorna 3–2 (6–2, 6–7, 5–7, 6–1, 6–4). I den andra rundan möter Ruusuvuori Grigor Dimitrov från Bulgarien. Dimitrov är rankad på 29:e plats enligt ATP-rankingen.

Medvedev ute

Världstvåan och en av storfavoriterna Daniil Medvedev förlorade oväntat redan i första omgången. Vinnaren i matchen var i stället Seyboth Wild från Brasilien som är rankad 172:a. Slutresultatet skrevs 3–2 till Wilds fördel (7–6, 6–7, 2–6, 6–3, 6–4).

– Jag har sett Daniil spela under mina ungdomsår och jag har alltid drömt om att spela här och möta de stora spelarna. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Seyboth Wild enligt SVT.

Publiken var inte på Medvedevs sida. I det fjärde setet försökte Medvedev diskutera med domaren om var bollen hade landat, då reagerade publiken genom att bua. Medvevev försökte tysta ner publiken genom att sätta fingret mot munnen.

Även Heliövaara vidare

Harri Heliövaara deltar också i Franska öppna-turneringen. Han spelar i dubbel tillsammans med Lloyd Glasspool från Storbritannien.

Heliövaara och Glasspool vann med 2–1 i set över Alexander Erlerin och Lucas Miedlerin från Österrike (7–6, 4–6, 6–3).

Diskussion om artikeln