Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ekenäs IF vidare i fotbollscupen efter straffar

Ekenäs IF går vidare i herrarnas finska cup i fotboll.

EIF vann cupmatchen mot Järvenpään Palloseura på bortaplan i Träskända på onsdagskvällen (31.5).

Efter ordinarie speltid var resultatet 0–0. Matchen avgjordes med straffsparksläggning som EIF vann med 4–2.

EIF:s straffläggare var Stanislav Efimov, Tabi Manga, Simon Lindholm och Castor Westerholm. EIF:s målvakt Gerson Lima tog JäPS andra straff.

EIF:s tränare Gabri García Xatart fick rött kort i första halvleken och biträdande tränaren Daniel Bolufer fick ta över som tränare.

På tisdag (6.6) klarnar det vilket lag som EIF möter i sjätte omgången av finska cupen. Matchen spelas under midsommarveckan (20–22.6).

Relaterat

Paulus Arajuuri avslutar karriären: ”Beslutet har växt fram under säsongen”

Då division 1-säsongen går i mål i oktober tar också Paulus Arajuuris karriär slut. 35-åringen har bestämt sig för att tiden nu är inne att lägga av.

– Beslutet har växt fram under säsongen. Det har varit en hel del smärtor och även om jag kunnat spela mycket så har träningarna inte smakat bra. Jag kan inte ge allt varje dag, säger Arajuuri på HIFK:s webbplats.

Matchen mot MP den 2 oktober blir Arajuuris sista på hemmaplan. Karriärens sista match gör han några dagar senare då HIFK spelar borta mot SJK Akatemia.

Arajuuri var en stöttepelare i landslaget under många år och spelade alla matcher för Finland i EM 2021.

Backen gjorde en lång karriär utomlands och spelade för klubbar som Kalmar FF, Lech Poznan, Brøndby och Pafos. I fjol återvände han till Finland och spelade för HJK.

Veteranen förlänger med svenska klubben – Moisander klar för en säsong till i Malmö FF: ”Inte klar med fotbollen”

Mittbacken Niklas Moisander fortsätter sin karriär. 37-åringen har skrivit på för en säsong till med sin svenska klubb Malmö FF.

– Jag är väldigt glad över det här nya kontraktet, jag känner mig inte klar med fotbollen eller med Malmö FF, säger Moisander på klubbens webbplats.

Moisander flyttade till Malmö FF 2021 efter nästan 20 år i olika europeiska proffsklubbar.

2003 lämnade han TPS och skrev på för Ajax. Moisander hann sedan spela för bland andra AZ, Sampdoria och Werder Bremen innan han tecknade ett kontrakt med Malmö FF.

– Jag kände direkt att det var självklart att jag skulle köra ett år till. Jag har känt mig som hemma sedan dag ett här i MFF, säger Moisander.

FC Barcelona utreds för att ha mutat domarchefen – betalade för rapporter

Fotbollsklubben FC Barcelona utreds för att ha betalat miljontals euro till vicepresidenten för den spanska domarkommittén, rapporterar Reuters.

Enligt nyhetsbyrån AP slog den spanska polisen till mot fotbollsförbundets kontor i Spanien under torsdagen.

I mars påstod åklagarna att Barcelona har betalat 7,3 miljoner euro till fotbollsdomaren Jose Maria Enriquez Negreira mellan 2001 och 2018.

Barcelona förnekade brott i februari. De sade då att de betalade för domarnas tekniska rapporter men försökte aldrig påverka domarnas beslut i matcher.

Slutturnering i fotbolls-EM ordnas i Vasa

Fotbolls-EM i fotboll för flickor under 17 kommer att ordnas i Vasa, Seinäjoki och möjligtvis också i Jakobstad år 2027.

Bollförbundet fattar ett slutligt beslut om orterna tillsammans med det europeiska fotbollsförbundet UEFA.

I Vasa och Seinäjoki finns redan bra förutsättningar för att ordna stora turneringar, men även Jakobstad kan komma ifråga ifall stadionprojektet går framåt som planerat.

Artikeln är ett översatt sammandrag av Jalkapallon tyttöjen EM-lopputurnaus järjestetään Vaasassa, Seinäjoella ja mahdollisesti myös Pietarsaaressa.