Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Makalösa sviten i Europa League fortsätter för Sevilla – José Mourinho kastade bort medaljen och sågade domaren: ”Kändes spansk”

Jose Mourinho sträcker ut armarna.
Bild: Giuseppe Maffia/NurPhoto/Shutterstock/All Over Press

Sevilla har ett imponerande facit i Europa League-finaler och det fick en fortsättning på onsdagskvällen. Sevilla besegrade Roma efter straffar och tog sin sjunde titel. I motståndarlägret var den frispråkige José Mourinho upprörd.

Sevilla har gjort en svag säsong i spanska ligan och bytt tränare flera gånger, men ute i Europa har laget levererat. Nu var man framme vid en ny Europa League-final där AS Roma var det sista hindret.

På förhand förutspåddes det bli en jämn final och på planen gick det inte att skilja lagen åt. 1–1 efter 90 minuter ledde till förlängning och slutligen också straffar.

Roma bommade två straffar medan Sevilla satte fyra och därmed gick titeln till den spanska klubben.

– Det har varit en säsong full av känslor och i bland hinner man inte analysera dem. Jag har alltid sagt att det här är min klubb och jag är redo att ge allt. Jag fick förtroendet och betalade tillbaka, säger Sevillas målvakt Yassine Bounou enligt Uefas webbplats.

Sevilla har aldrig förlorat en final i Uefacupen/Europa League och tog nu sin sjunde titel. Den makalösa sviten startade 2006.

– Jag är stolt över att stå här som vinnare. Klubben hade problem då jag kom men vi har gjort något bra, säger tränaren José Luis Mendilibar.

Spelare i Sevilla firar.
Bildtext Sevilla tog sin sjunde titel.
Bild: Giuseppe Maffia/NurPhoto/Shutterstock/All Over Press

Mourinho upprörd

På andra sidan stod Romas tränare José Mourinho som finalförlorare för första gången. Han har vunnit alla sina Europafinaler tidigare.

– Jag har vunnit fem finaler men förlorade den här. Det är ändå med stolthet som jag åker hem, säger han.

Mourinho var dock inte speciellt sugen på att behålla silvermedaljen. Efter prisutdelningen kastade han upp den på läktaren.

– Jag har bara guldmedaljer, jag vill inte ha silvermedaljer överhuvudtaget. Därför kastade jag bort den, säger han.

Det hettade till på planen flera gånger under matchen och totalt delades 14 gula kort ut. Ett gick till Mourinho som inte var sen med att såga domaren Anthony Taylors insats.

– Domaren kändes spansk. Vi är ett ungt lag som inte är redo för Champions League ännu, och eftersom Taylor är en så fantastisk domare så hoppas jag att han bara dömer där och fortsätter med sina dåliga beslut, säger han.

Resultat:

Sevilla–AS Roma 4–2 efter straffar (1–1)
35´ 0–1 Paulo Dybala
55´ 1–1 Självmål

Diskussion om artikeln