Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ruusuvuori utslagen i Franska öppna – Heliövaara och Glasspool till åttondelen i dubbeln

Uppdaterad 01.06.2023 20:34.
Emil Ruusuvuori spelar tennis.
Bildtext Emil Ruusuvuori har spelat klart för singelns del vid Franska öppna.
Bild: EPA-EFE

Emil Ruusuvuori blev utslagen i den första omgången av Franska öppna i tennis. Harri Heliövaara och hans par i dubbeln, brittiska Lloyd Glasspool är däremot klara för åttondelsfinal i turneringen.

Andra omgången blev den sista för Emil Ruusuvuori i tennisens Franska öppna för i år. Ruusuvuori förlorade mot bulgaren Grigor Dimitrov i tre raka set med 7–6(7–4), 6–3, 6–4. Under matchen mot turneringens 28:e seedade spelare drabbades Ruusuvuori dessutom av en fotskada.

- Smärtan blev mycket värre i tredje setet. Nu blir noggrannare granskning med läkaren, sa Emil Ruusuvuori efteråt i tennisforbundets pressmeddelande.

Harri Heliövaara och hans brittiska par i dubbeln Lloyd Glasspool däremot är redan klara för den tredje omgången, det vill säga åttondelsfinal. Duon vann över ryska Iliya Ivashka och australiska Alexei Popyrin med 7–6, 7–5 i den andra omgången.

– Det var absolut ingen lätt match, motståndarna spelade med avslappnad. De servade bra och slog stundvis fina returer. Det krävdes mental styrka av oss, för vi hade några sämre prestationer under matchen. Spelmässigt kan vi inte vara fullständigt nöjda, men det är vinsterna som räknas och racet fortsätter, sa Harri Heliövaara.

Heliövaara och Glasspool är femte seedade i turneringen.

Tanken var att även Ruusuvuori och Patrik Niklas-Salminen skulle delta i dubbeln. Efter Ruusuvuoris fotskada tvingades paret står över sin match mot brasilianska Thiago Monteiro och franska Juan Pablo Varillas. Första omgångens match på torsdagkväll hade inneburit Grand Slam-debut för Niklas-Salminen.

- Det här var inget lätt beslut fatta. Min goda vän blev snodd på sin grand slam -debut, sa Ruusuvuori.

Artikeln uppdaterad kl. 20.33 med information om Ruusuvuoris skada och med kommentarer av honom.

Diskussion om artikeln