Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Oroväckande utveckling i trafiken i början av året – i Sydvästra Finland skadades 140 procent fler på grund av rattfylleri

EN polis ser in i kameran. I förgrunden en polisbil.
Bildtext Överkommissarie Mika Peltola påminner om att man aldrig ska sätta sig i en bil med en berusad chaufför.
Bild: Kimmo Gustafsson / Yle

Rattfyllerister är inblandade i andra typer av olyckor än nyktra förare. Personskador orsakade av att föraren varit berusad har klart ökat i Sydvästra Finland.

Antalet trafikolyckor med personskador i fall där föraren har varit berusad har ökat kraftigt i Sydvästra Finland i början av året.

Under perioden januari–april i fjol inträffade fem olyckor av den här sorten i Sydvästra Finland. I år är antalet tolv olyckor under samma period.

– Utvecklingen i början av året ser mycket oroande ut. Den här sortens olyckor har ökat med 140 procent, säger överkommissarie Mika Peltola vid polisen i Sydvästra Finland.

I Egentliga Finland har olyckorna ökat mest. Statistiken omfattar både dödsfall och skador. Förarna har varit påverkade av alkohol, droger eller både och. Enligt Peltola har föraren i de flesta fallen varit påverkad av alkohol.

Skillnaden är ännu mer slående om man jämför med statistiken för två år sedan. Under perioden januari–april 2021 inträffade inga personskador på grund av rusmedel i trafiken.

Sätt dig aldrig i en bil med en berusad chaufför

Enligt överkommissarie Mika Peltola sker olyckor på ett annat sätt med nyktra förare än med berusade chaufförer.

Berusade förare kör oftare av vägen. Mer än 60 procent av dödsolyckorna med berusade förare är utkörningar. Nyktra förare krockar däremot oftare med andra bilar. Mer än 70 procent av dödsolyckorna är kollisioner.

– En berusad förare dödar oftast sig själv och sina passagerare. Sätt dig aldrig, under några omständigheter, i en bil med en berusad förare. Det är bra att komma ihåg på skolavslutningshelgen, säger Peltola.

Antalet rattfyllerister som åker fast av polisen har också ökat med ungefär tio procent. En del av ökningen kan förklaras med att polisens resurser inte koncentrerades på trafikövervakning under coronapandemin.

Nu är trafikövervakningen tillbaka på normal nivå.

Artikeln är en bearbetning av Vesa-Matti Ruuskas artikel Liikenteessä huolestuttavaa kehitystä alkuvuonna: päihtyneiden aiheuttamissa henkilövahingoissa 140 prosentin nousu den 1 juni 2023.

Diskussion om artikeln