Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

President Joe Biden ramlade på scen – debatten om hans höga ålder tog ny fart

President Joe Biden ramlar under en ceremoni i Colorado - Spela upp på Arenan

USA:s 80-årige president Joe Biden föll plötsligt handlöst i samband med en ceremoni vid en flygbas i Colorado.

Händelsen inträffade efter att Biden delat ut diplom till de nyutexaminerade flygkadetterna. När den amerikanska presidenten skulle gå och sätta sig ramlade han plötsligt på scenen.

Presidentens livvakter rusade snabbt fram och hjälpte presidenten på benen.

Enligt Vita huset snubblade presidenten över en sandsäck som fanns på scenen när han vände sig om för att gå och sätta sig.

Vita huset tonar ner olyckan och uppger att presidenten är okej. Men debatten om Joe Bidens höga ålder tog ny fart.

Biden är USA:s äldsta president någonsin och skulle vara 82 år om han återväljs till president 2024 och 86 år i slutet av sin andra period som president.

I en omfattande läkargranskning som utfördes i februari slog läkarna fast att Biden är vid god hälsa och i form för att sköta sitt uppdrag som president.

Men hans höga ålder är något som väckt mycket debatt och bekymrar väljarna.

68 procent av amerikaner anser att Biden är för gammal för att ställa upp i valet 2024, det visar en undersökning från ABC News/Washington Post som publicerade i början maj.

Det är inte första gången som Biden har ramlat inför kamerorna. Förra sommaren föll han från cykeln i samband med cykeltur i hans hemdelstat Delaware.

Incidenten i Colorado ger Republikanerna nya möjligheter att trappa upp attackerna mot Biden och hans ålder. Också inom det demokratiska partiet oroar man sig över att dylika händelser kan påverka väljarstödet.