Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efterspelet till Europa League-finalen: Mourinho utreds efter att ha kallat Anthony Taylor en skam – domarens familj blev förföljd på flygplatsen

Anthony Taylor omringad av Romas spelare.
Bildtext En avnlig syn under Europa League-finalen: Anthony Taylor omringad av Romas spelare.
Bild: Laszlo Szirtesi/Shutterstock/All Over Press

Utskälld av José Mourinho i garaget, attackerad på flygplatsen under hemresan. Domaren Anthony Taylor får stöd efter Europa League-finalen – och nu har en Romasupporter gripits.

Efterspelet till onsdagens Europa League-final mellan Sevilla och Roma har kantats av Anthony Taylors insats. Den engelska domaren sågades av José Mourinho.

– Domaren kändes spansk, sa Romas tränare i ett kritiskt utspel.

Mourinhos ilska fortsatte i arenagaraget i Budapest. Videor har cirkulerat på sociala medier där Mourinho skäller ut domarnas jobb och kallar Taylor en skam.

Nu har det europeiska fotbollsförbundet Uefa meddelat att Mourinho utreds för sina nedvärderande kommentarer mot domaren. Därmed riskerar Mourinho att straffas för sitt agerande i form av flera matchers avstängning.

Bägge lags supportrar utreds dessutom för att ha kastat in föremål på planen, tändande av bengaler och andra ordningsstörningar.

En supporter gripen

För Taylor avslutades finalresan med tumult på flygplatsen i Budapest. Supportrar till Roma upptäckte Taylor och omringade honom och familjen, visar videor på sociala medier.

Supportrarna till det italienska storlaget skrek åt Taylor och kastade vätska mot hela familjen. Taylor hade både sin fru och barn med sig, och de blev eskorterade bort från folkmassan med polisens hjälp.

”Myndigheterna ingrep omedelbart, domaren fördes till en lounge och kunde gå på sitt plan säkert med poliser”, skriver flygplatsen i Budapest och polisen i ett uttalande enligt The Athletic.

En italiensk medborgare ska ha gripits och misstänks för våldsamt beteende.

Fått stöd från Premier League

Taylor har fått stöd från PGMOL, organisationen för proffsdomare i fotboll.

”Vi är förskräckta över det beteende som riktats mot Taylor och hans familj”, skriver PGMOL.

”Ingen ska behöva uppleva det som de var tvungna att gå igenom. Taylor är en av våra mest rutinerade domare”, skriver i sin tur Premier League i en kommentar.

Sevilla tog hem Europa League-finalen efter straffläggning. Finalen innehöll fjorton varningar och flera VAR-domslut.