Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Har Thomas Zilliacus hittat nytt köpobjekt? Reuters: Finländske affärsmannen överväger bud på Inter

Lautaro Martinez i Inter.
Bildtext Lautaro Martinez har varit en nyckelspelare på Inters väg mot Champions League-finalen nästa vecka.
Bild: EPA-EFE

Manchester United-affären begravdes. Nu är frågan om finländske affärsmannen Thomas Zilliacus i stället väljer att satsa stålarna på Champions League-finalisten Inter.

Det är nyhetsbyrån Reuters som uppger att Thomas Zilliacus fortfarande är sugen på att gå in som ägare i den europeiska elitfotbollen.

Enligt Reuters ska Zilliacus överväga ett bud på den italienska jätten Inter. Man hänvisar till olika källor med insyn i processen runt ett eventuellt ägarbyte i Milanoklubben.

Processen pågår och tidsperioden för att lägga in bud har förlängts i och med att Inter ska spela i Champions League-finalen mot Manchester City nästa vecka.

Thomas Zilliacus sitter på en stol.
Bildtext Thomas Zilliacus.
Bild: Thomas Zilliacus

Inter, som ägs av kinesiska koncernen Suning Holdings sedan 2016, dementerar till Reuters att en försäljning av klubben skulle vara aktuell.

Tidigare har det rapporterats om ekonomiska problem för Inter – framför allt i svallvågorna av pandemin. Klubbens senaste ligatitel kom 2020–2021 och förra veckan tog man hem den italienska cupen. Inför helgens sista ligaomgång är Inter trea i Serie A.

Zilliacus, som har ett långt förflutet i Nokia, flög upp på den internationella fotbollsscenen i mars då han dök upp som intresserad av att köpa Premier League-giganten Manchester United. Zilliacus och hans bolag drog sig ur budgivningen i april.

Tidigare i år berättade Zilliacus om sitt intresse för att gå in i fotbollen och då nämnde han Italien.

Diskussion om artikeln