Hoppa till huvudinnehåll

Barn

Buu-klubben
Yle Watt

Har du skådespelardrömmar – se hit! Yle Watt söker skådespelare för nytt program

Uppdaterad 05.06.2023 18:16.
En tv-intervju pågår, en kvinna intervjuas i ett bibliotek, filmkameran är i fokus och en lampa som lyser mot kvinnan syns också i förgrunden.
Bildtext Piloten spelas in i augusti 2023.
Bild: Sam McGhee / Unsplash

Är du 10–13 år gammal och gillar att stå framför kameran? Då har du möjligheten att skådespela i piloten för ett nytt historieprogram.

Magiska objekt och tidsresor, historiska landskap och roliga berättelser om hur vår värld blev som den blev. Allt det här och mycket mer kommer Yle Watts nya historieprogram att handla om.

Är du 10–13 år och trivs framför kameran? Är du dessutom nyfiken och intresserad av historia? Då kanske du är precis rätt person – nu söker nämligen Yle Watt skådespelare för en pilotinspelning.

Om du är intresserad av att skådespela i piloten kan du delta i en öppen casting. I castingen får du berätta om dig själv och utföra ett par uppgifter tillsammans med andra unga.

Piloten kommer inte att publiceras, men det finns goda möjligheter att vara med i produktionen som planeras för år 2024.

Blev du intresserad? Så här deltar du i castingen!

Du kan delta i en öppen casting tisdagen 13.6.2023 på Yle i Böle i Helsingfors klockan 14–17. Adressen är Nyhetsgatan 5.

Inspelningsdagen för piloten äger rum den 25 augusti i Helsingfors, men vi kommer dessutom att ha några övningsdagar under vecka 33 och 34.

För inspelningsdagen ska du kunna reservera en hel dag, men övningsdagarna äger rum efter skoltid.

Är du bosatt i Österbotten och är intresserad? Det är också möjligt att ordna casting där. Inspelningen och en del övningar sker ändå i Helsingfors. Exakta datum för övningarna koordineras med skådespelaren.

Du kan anmäla dig till castingen senast söndagen den 11 juni klockan 13 till e-postadressen charlotte.lindberg@yle.fi.

Om du har frågor kan du skriva till samma adress eller ringa 044 421 1673.