Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Signalfel orsakade tågkraschen i östra Indien

Tågvagnar ligger i zickzack på en drönarbild av olycksplatsen i Balasore i delstaten Odisha i Indien.
Bildtext Över tusen människor skadades eller omkom i fredagens storolycka i Balasore i den indiska delstaten Odisha.
Bild: STELLA Pictures/ddp/abaca press

Minst 288 människor omkom på fredagen i den värsta tågolyckan i Indien på över 20 år. Enligt en preliminär rapport orsakades olyckan av ett signalfel.

Alla som åker tåg i Finland har upplevt att tåget ibland sniglar sig fram i stället för att susa mot sin destination. Då är orsaken ofta en störning i signalsystemet. För att ta det säkra före det osäkra får tågen inte köra över en viss hastighet om signalerna inte säkert fungerar rätt.

Hur det går när ett signalfel inte upptäcks i tid och allt som kan gå fel gick fel fick vi se i fredagens olycka i östra Indien.

Narendra Modi hälsar med handflatorna ihoptryckta. Bakom Modi och hans entourage syns ett stort antal människor framför tågvagnar som sticker upp huller om buller.
Bildtext Premiärminister Narenda Modi besökte olycksplatsen på lördagen.
Bild: EPA-EFE

Enligt K. S. Anand, talesman för järnvägsbolaget South Eastern Railway, tyder de första preliminära rapporterna nämligen på ett signalfel.

– Coromandel Express-tåget skulle köra på huvudspåret, men i stället gick signalen ut att tåget skulle ta in på ett sidospår. Där krockade tåget med ett godståg som redan stod parkerat där, berättar K. S. Anand, talesman för järnvägsbolaget South Eastern Railway.

Det hade varit illa nog, men kollisionen med godståget gjorde att vagnskrot hamnade på följande spår och på det spåret kom ett tåg från andra hållet. Det fick en del av vagnarna i det andra passagerartåget, Howrah Superfast Express, att också spåra ur.

På olycksplatsen fanns alltså tre spår och tre tåg, men när ett tåg tog in på fel spår resulterade det i en katastrof.

Dödssiffran kan stiga

Den officiella dödssiffran på lördagen var 288 och antalet skadade uppgavs vara 803. De siffrorna blir ändå inte de slutliga, eftersom det finns fler döda kroppar att bärga bland bråtet på olycksplatsen.

Fredagens olycka är redan en av de fem värsta i Indiens tåghistoria.

Atul Karwal, chef för Indiens nationella katastrofresponsteam NDRF, konstaterar att krocken var förödande.

– Den kraft som tågen krockade med har gjort att flera av vagnarna har krossats och vridits, rapporterar nyhetsbyrån ANI.

En tågvagn ligger på sida med hjulen mot kameran. Runt omkring finns många människor och uppe på vagnens sida står räddningarbetare.
Bildtext Räddningsarbetet i Balasore fortsatte under lördagen.
Bild: EPA-EFE

Forskaren Anubhav Das åkte i den sista vagnen i ett av olyckstågen när han hörde ”gnissel och hemska ljud på avstånd”, berättar han för nyhetsbyrån AFP.

Hans vagn hölls upprätt, så han klev ut, oskadd, när tåget hade stannat.

– Jag såg blod, krossade kroppar och en man vars arm hade slitits av som fick hjälp av sin skadade son, säger 27-årige Das.

Han berättar att han såg så många kroppar att han tappade räkningen.

Källa: Reuters, BBC, AFP