Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Oavgjort mellan HIFK och FF Jaro efter Sergei Eremenkos kanon: ”Fick in en fin träff”

Sergei Eremenko i Jaro.
Bildtext Sergei Eremenko bombade in sitt mål för säsongen mot HIFK.
Bild: Yle/Patric Westerlund

Fotbollsettan bjöd på fem matcher under söndagskvällen. FF Jaro fick med sig en poäng från huvudstaden efter att Sergei Eremenko kvitterade med ett drömskott mot sin gamla klubb.

Det var inte mycket som talade för Jaros fördel innan säsongens första möte mot HIFK. Säsongsinledningen har varit usel, medan hemmalaget kom in i matchen med sex matcher i ettan utan förlust.

Efter en jämn första halvlek tog HIFK ledningen genom Antti Ulmanen, som tog vara på Jaros försvarsblunder. Tio minuter senare kom kvitteringen som en blixt från en klar himmel, då återvändaren Eremenko klippte till från nästan 30 meter och bollen seglade in i målvakten Joona Tiainens främre hörn. (Twitter)

– Jag har försökt på ett likande skott ett par gånger tidigare utan att lyckas, men den här gången fick jag in en fin träff på bollen och in i målet gick den, kommenterar Eremenko till Ruutu efter matchen.

Målet var Eremenkos första i Jaro-tröjan sedan återkomsten till klubben.

Gästerna försvarade tappert matchen ut och tack vare några ingripanden av Hannes Käldström fick Jaro ett välförtjänt poäng med sig.

– Ett svårt spel, men vi var tålmodiga och försvarade riktigt bra. Man kan inte vara nöjd med vår säsongsstart men vi fortsätter härifrån, fortsätter Eremenko.

EIF segrade över nykomlingen trots att kollapsen stod nära

Ekenäs IF fick med sig alla tre poängen borta mot KäPa efter att matchen slutat 2–3. Gästerna hade en tvåmålsledning efter 35 minuter, men KäPa reducerade strax innan halvtid.

I den 79:e minuten lyckades Niilo Heikurinen kvittera matchen för hemmalaget, men EIF gav sig inte. 18-årige Artur Atarah fick tag i bollen i boxen efter en frisparkssituation och tryckte in segermålet i den 93:e matchminuten. (Twitter)

– Jag var omringad av spelare i boxen, men jag försökte få till ett skott och sen fick jag på något vis bollen att glida över mållinjen, kommenterar Atarah till Ruutu.

Segern för EIF upp i ligaledning på samma 19 poäng som MP, men med bättre målskillnad.

SJK Akatemia vann Österbottenderbyt

SJK Akatemia besegrade KPV med 2–0 efter att Babacar Fati öppnat målskyttet och Oliver Gunes punkterat matchen i den 67:e minuten. KPV har förlorat sex av sina åtta inledande matcher i fotbollsettan och ligger sist på två poäng.

SJK Akatemia ligger femte i tabellen med en match mindre spelad men på samma 15 poäng som HIFK.

Fotbollsettan

Ginstan–JäPS 0–0

HIFK–FF Jaro 1–1

KäPa–EIF 2–3

SalPa–MP 1–2

SJK Akatemia–KPV 2–0

Diskussion om artikeln