Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Nya läger i riksdagen: Centern beskyller Sannfinländarna för höga bränslepriser

Riikka Purra i plenisalen
Bildtext Riikka Purra (Sannf) försäkrar att åtgärderna i Ständerhuset inte ska få höja på finländarnas vardagsutgifter.
Bild: Lehtikuva

Många riksdagsledamöter höll sina första anföranden i plenisalen i riksdagen i dag när två medborgarinitiativ om bränslepris diskuterades.

Det var två olika medborgarinitiativ som diskuterades i plenum i riksdagen i dag: ett om att sänka bränsleskatten och ett om att avlägsna drivkraftsskatten för dieselbilar.

Båda initiativen är också kopplade till frågan om distributionsplikt som diskuteras också i Ständerhuset: om distributionsplikten höjs borde bränsleskatten i stället sänkas för att kompensera, menar medborgarinitiativet.

Känslorna brukar gå heta om bränslepris diskuteras i riksdagen men på dagens plenum var väldigt många ledamöter med bara i början av plenum. Salen tömdes fort i hela mittersta delen av där Samlingspartiet, SFP och Kristdemokraterna brukar sitta.

Regeringsförhandlande Sannfinländarna bad ändå flitigt om ordet, och fick mothugg av Centern, Vänsterförbundet och De Gröna.

Centern och Vänsterförbundet gick hårt åt Sannfinländarna

Sannfinländarnas Kaisa Garedew var först att kommentera och upprepade alla vanliga argument för lägre bränslepris:

– Finland är fortfarande de långa avståndens land. Det är utmanande att klara sig utan bil på många ställen. När det är allt dyrare att röra sig kan små orter ödeläggas och alla har inte ens råd att åka på jobb. Klimatagendan kan ha ödesdigra konsekvenser för landsbygden, säger Garedew.

Vänsterförbundets viceordförande Jussi Saramo var snabb att svara. Han påpekade att ämnet är viktigt både i glesbygden och i Nyland där många människor har långa arbetsresor att köra. Samtidigt sa han att Finlands arbete för den gröna omställningen har lett till att matpriserna här inte har stigit lika mycket som i andra länder.

Nu hör vi rykten från Ständerhuset om att ni vill höja priset på mat för att kunna sänka bränslepriset i stället

Jussi Saramo (VF)

– Nu hör vi rykten från Ständerhuset om att ni (Sannfinländare) är på väg att höja priset på vår mat och våra levnadskostnader för att kunna sänka bränslepriset i stället. Vad är riktigt Sannfinländarnas linje? frågade Saramo.

Saramo hänvisade till de uppgifter som funnits i bland annat Helsingin Sanomat om att bilisterna på något sätt ska kompenseras för att den stigande distributionsplikten höjer bränslepriset. Ett alternativ för att betala för den kompensationen skulle vara att höja mervärdesskatten.

Vad är distributionsplikt?

  • Distributionsplikt som i Sverige kallas reduktionsplikt innebär att bränsleleverantörer ska se till att en viss procentsats av bränslet består av biokomponenter och inte bara fossila källor.

  • När bränsleprisen steg förra våren beslöt regeringen Marin att sänka den här procenten tillfälligt. I fjol var distributionsskyldigheten alltså 12 procent, och i år är den 13,5 procent.

  • Procenten skulle höjas till 28 procent nästa år enligt ursprungsplanen, men enligt uppgifter i media diskuterar Ständerhuset nu om procenten kan frysas.

  • Att regeringen Marin sänkte distributionsskyldigheten har lett till att utsläppen från trafiken har ökat. Finland har svårt att nå klimatmålen för trafiksektorn.

Tuomas Kettunen (C) och många av hans partikamrater passade på att ge Sannfinländarna en känga för hur viktigt bränslepriset var under Sannfinländarnas valkampanj och hurdana svårigheter de står inför nu i regeringsförhandlingarna.

– Jag har tidigare trott att Sannfinländarna ville sänka distributionsskyldigheten. Jag litar på att den blivande regeringen ska göra det den lovat inför valet och sänka bränsleskatten och minska belastningen för bilister, sa Kettunen.

Trafikstockning

Finland missar helt sina klimatmål för trafikutsläpp om utvecklingen fortsätter som nu – elbilarnas antal ökar alldeles för långsamt

Om sju år ska vägtrafiken släppa ut hälften så mycket som i dag – omöjligt säger bilbranschen. Svenska Yle har granskat hur det går med statens utsläppsmål för trafiken och det ser inte bra ut.

Sannfinländarnas inlägg i debatten var många och också partiordförande Riikka Purra gav svar på tal och riktade sig särskilt mot vänsterns år i regering.

– Under er regeringsperiod sjönk löntagarnas realinkomster, allt blev dyrare och statsskulden ökade och nu ropar ni råd åt Ständerhuset. Men alla förhandlingsparter har förbundit sig till att åtgärder inte får leda till ökade kostnader i vardagen, sa Purra.

Du kan se hela diskussionen i plenum via Arenan:

Riksdagens plenum 6.6.2023 - Spela upp på Arenan

Diskussion om artikeln