Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Polisen har hittat både barnet som misstänks ha bortförts från Björneborg och den huvudmisstänkta i fallet

Uppdaterad 06.06.2023 20:34.
En polisbil fotad i närbild med polisens vapen i fokus.
Bildtext Den finländska polisen fortsätter att utreda fallet.
Bild: Heli Kaski / Yle

Personerna har hittats genom internationellt polissamarbete. Polisen vill inte gå ut med närmare information men berättar att personerna finns hos polisen i ett europeiskt land.

Polisen meddelar att både barnet som misstänks ha förts bort i Björneborg och den person som tidigare häktats i sin frånvaro misstänkt för bortförandet har hittats utomlands. De här båda personerna finns hos polismyndigheter i ett europeiskt land.

I ett tidigt skede av förundersökningen utfärdades en europeisk häktningsorder. Dessutom lät polisen efterlysa både den misstänkta personen och barnet internationellt, och enligt polisen har båda personerna hittats genom internationellt polissamarbete.

För att inte äventyra utredningen vill polisen inte avslöja i vilket land personerna finns eller berätta några övriga detaljer om gripandet.

Personen som polisen fått tag på utomlands är huvudmisstänkt i fallet. Hen har varit häktad i sin frånvaro sedan den 30 maj. Det misstänkta bortförandet skedde i Björneborg den 28 maj och barnet fördes sedan utomlands.

Den finländska polisen fortsätter med förundersökningen av fallet. Sammanlagt fyra personer är misstänkta för bortförande av barn och grovt frihetsberövande.