Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Messi blir lagkamrat med Robert Taylor i Inter Miami: "Jag ville verkligen tillbaka till Barcelona"

Lionel Messi ser fundersam ut.
Bildtext AFP skrevs i början av maj att Messi skulle gå till Al Hilal i den saudiarabiska ligan. Nu har han nobbat offerten.
Bild: STELLA Pictures/ddp/abaca press

Lionel Messis framtid har varit på tapeten under våren. Nu bekräftar argentinaren för den spanska tidningen Mundo Deportivo att karriären fortsätter i Inter Miami och MLS.

Al Hilal i Saudiarabien? Comeback i Barcelona? Spekulationerna om Lionel Messis framtid har cirkulerat efter att det blev klart att han inte fortsätter karriären i den franska storklubben PSG.

Nu har vi ett svar.

BBC rapporterade under onsdagskvällen att Messi tackat nej till den fördelaktiga offerten som Al Hilal erbjudit. I stället har den 35-årige anfallaren skrivit på för Inter Miami som spelar i den nordamerikanska ligan Major League Soccer.

Messi blir därmed lagkamrat med den finländska mittfältaren Robert Taylor som representerar Inter Miami och som nyligen blev utvald till Finlands EM-kvaltrupp.

Ville till Barcelona

Messi har spelat hela sin karriär i Europa. Enligt BBC ville Messi fortsätta i Europa även nästa säsong, men då han inte lyckades få tillräckligt bra erbjudanden, tvingades han välja mellan Al Hilal och Miami.

I en exklusiv intervju till de spanska tidningarna Mundo Deportivo och Sport, bekräftade Messi att han gärna hade velat återvända till Barcelona, men inte ville hamna i samma situation som sommaren 2021.

Då ville Messi fortsätta i Barcelona, men på grund av klubbens allvarliga ekonomiska svårigheter, var det inte möjligt.

– Jag ville verkligen. Jag var väldigt exalterad över att få återvända till Barcelona, men efter att ha upplevt det jag upplevde 2021 ville jag inte vara i samma situation igen. Så jag väntar och ser vad som händer och lämnar min framtid i andras händer, sa Messi.

– Jag har beslutat mig för att fortsätta karriären i Miami. Det är inte helt klart ännu. Det saknas några detaljer, men vi kommer att fortsätta längs den vägen. Då Barcelona-situationen inte löstes ville jag lämna Europa.

Lionel Messi håller en presskonferens och meddelar att han lämnar Barcelona.
Bildtext Messi är Barcelonas mäste målskytt genom tiderna med sina 672 fullträffar. Han vann tio spanska mästerskap och fyra Champions League-titlar med klubben.
Bild: EPA-EFE/ANDREU DALMAU

I stället ville Messi komma från rampljuset och tänka mer på sin familj.

– Hade det handlat om pengar hade jag åkt till Saudiarabien.

Enligt BBC lockades Messi till Miami främst av möjligheterna utanför fotbollen, som samarbetsavtal. Messi äger redan ett hus i Miami.

Fotbollslegendaren David Beckham är en av ägarna till Inter Miami och är klubbens ordförande. Laget grundades 2018 och har spelat i MLS sedan 2020.

Diskussion om artikeln