Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Blodiga scener i Conference League-finalen då West Ham säkrade första titeln på 43 år – supportrar kastade in muggar på plan

Uppdaterad 08.06.2023 10:42.
Person plåstrar om fotbollsspelare.
Bildtext En av muggarna träffade Fiorentinas lagkapten Cristiano Biraghi i huvudet.
Bild: STELLA Pictures/ddp/abaca press

West Ham har tagit sin första titel på 43 år efter en 2–1-seger över Fiorentina i Conference League-finalen. Supportrarnas beteende resulterade i att Fiorentinas kapten skadade huvudet.

Redan före avspark var det oroligt mellan supportrarna.

Prags polis meddelade att de hade gripit 16 personer efter att Fiorentinas fans attackerade West Hams supportrar på en bar i Prags centrum. Tre personer fick lindriga skador.

Men det var under en hörnsituation under den första halvleken då supportrarna valde att föra över fejden till fotbollsplanen.

Fiorentinas lagkapten Cristiano Biraghi skulle ta en hörna och stod då på tillräckligt nära avstånd från West Ham-supportrarna som började kasta in muggar av plast in på plan. En av plastmuggarna träffade Biraghi i bakhuvudet, varpå han började blöda kraftigt.

Biraghi verkade däremot inte påverkad av situationen och applåderade spydigt till West Ham-fansen före han klev av planen för att få ett bandage.

Biraghi kunde fortsätta spela matchen efter incidenten.

Segermål i 90:e minuten

Målmässigt körde matchen i gång först under andra halvlek.

Said Benrahma förde West Ham i ledningen med en straff i den 62:a minuten, varefter Giacomo Bonaventura kvitterade fem minuter senare.

Matchen avgjordes för West Hams fördel i och med Jarrod Bowens mål i den 90:e minuten.

– Jag kan inte beskriva detta. Man ser vad det betyder för alla. Vi visste att vi hade att bra chans att vinna, men att faktiskt göra det är något annat. När målet gick in ville gråta, jag ville göra allt möjligt. Men jag visste att det fanns fem minuter kvar av matchen där vi behövde försvara. Men när slutvisslan löd ville jag gråta, säger Bowen i Viaplay.

Titeln var den första för West Ham sedan segern i FA-cupen 1980. I Europaspel kom den senaste titeln 1965.

Källa: STT, AFP

Diskussion om artikeln