Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Personalbrist på akuten vid ÅUCS i sommar

Uppdaterad 08.06.2023 11:06.

Akutavdelningen vid Åbo universitetscentralsjukhus tvingas skära ner på sin verksamhet i sommar på grund av personalbrist.

Välfärdsområdet har inte lyckats anställa tillräckligt med vikarier för sommarmånaderna.

Patienter ska endast besöka mottagningen i akuta fall. Det här gäller exempelvis om man har ont i bröstet, har andnöd, blöder kraftigt, har fått en fraktur eller lider av hård huvudvärk som inte går om med värkmedicin.

I icke-brådskande fall ska man kontakta en vårdcentral. Det här gäller exempelvis om man behöver ett sjukintyg, är lindrigt förkyld eller behöver förnya sina recept.

Man ska alltid ringa jouren innan ett besök, uppmanar ÅUCS. Numret till akutavdelningen är 02-313 8800. Man kan också ringa den nationella jourtelefonen på 116 117.

I nödfall ska man alltid ringa det allmänna nödnumret 112.

Åboland

Stadsdirektör Patrik Nygrén.

Pargas stadsdirektör Patrik Nygrén avgår

Förtroendekris har lett till hans avgång.

Cecilia Hindersson är rektor för skärgårdens kombi

Cecilia Hindersson blir ny rektor för Arbis i Åbo

Cecilia Hindersson efterträder nuvarande rektorn Sixten Westerby, som går i pension. Hindersson jobbar just nu som rektor för det tvåspråkiga Skärgårdens Kombi i Pargas.

SIF öppnade säsongen med vinst över HIFK – GrIFK segrade i Åbo

Efter en jämn första period tog SIF greppet om matchen och ledde i halvlek med fyra mål. I andra halvlek höll gästerna tempot och ledde i sista tio minuterarna med åtta mål.

HIFK hittade en ny växel i slutminuterna, men kom inte närmare än fyra mål i från. Sjundeålaget tog hem poängen med siffrorna 31–35.

I Åbo var GrIFK bättre än ÅIFK med siffrorna 25-30.

– Första matchen är nu över och det finns en massa att förbättra. Speciellt att träffa rätt i de klara målchanserna, kommenterar GrIFK huvudtränaren Mikael Källman.

FM-ligan i handboll, herrar:

ÅIFK – GrIFK 25-30 (16-17)

HIFK – SIF 31-35 (12-16)

FM-ligan i handboll, damer

Dicken–SIF 34–23 (19–11)