Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Östersjön i fokus under årets Musik vid havet

Båtar vid en båthamn en höstmorgon, på havet syns lite dimma som stiger upp.
Bildtext Största delen av årets Musik vid havet arrangeras i Ingå kyrkby och nere i småbåtshamnen. Arkivbild.
Bild: Linus Westerlund / Yle

Festivalen Musik vid havet i Ingå lyfter fram Östersjöns framtid i år. Förutom konserter på olika håll i kommunen blir det också paneldiskussion om skärgårdens framtid.

I år är Musik vid havet mycket mera än bara musik

11:06

Musik vid havet arrangerades första gången 1989 på initiativ av både lokala och fritidsboende i Ingå. Planen var att fylla kommunens mindre lokaler som kyrkan i Fagervik och Wallhalla i Barösund med musik.

– I år arrangeras de flesta konserterna i Ingå kyrka eftersom bara den lokalen är tillräckligt stor, men jag skulle gärna i framtiden skapa mera program som också passar för mindre lokaler igen, berättar producent Rebecca Strömsten.

Temat för årets musikfestival som ordnas 9–11 juni är Östersjöns framtid och alla konserter tangerar temat. Dessutom arrangerar Musik vid havet en gratis paneldiskussion på lördag där skärgårdsföreningar, myndigheter och företag i Ingå får debattera skärgårdens framtid.

– Det är en ny programpunkt som vi ville införa i år och jag tror det blir en intressant och livlig debatt under lördagen, säger Rebecca Strömsten.

Diskussion om artikeln