Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK:s handbollsherrar värvar svenskt: ”Hoppas han blir en vägvisare för sina landsmän”

Linus Svensson. Så heter det senaste tillskottet till Helsingfors IFK:s handbollslag för kommande ligasäsong.

Den 22-årige svensken kommer närmast från spel på näst högsta serienivå i hemlandet med IFK Ystad. Dessförinnan har vänsteryttern även testat på högstanivån i HK Malmös färger.

Det var en före detta förbundskapten för Finlands damlandslag som talade varmt om en flytt till Finland för Svensson.

– Jag vill prova på FM-ligans nivå, och jag fick jättebra rekommendationer om klubben av Tommy Suoraniemi, uttalar sig Svensson på IFK:s Instagram.

– Förhoppningsvis blir Linus en vägvisare för svenska spelare till FM-ligan, och att detta samtidigt skulle ändra på väderstrecket som utländska spelare värvas ifrån till vår serie, skriver klubben i samma inlägg.

Svenssons kontrakt är ettårigt.

Sport

Antti Pennanen.

Hämeen Sanomat: Antti Pennanen är Lejonens nya förbundskapten

Ilvestränaren uppges ta över efter Jukka Jalonen.

Finskt EM-guld i trapskytte – Mäkelä-Nummela imponerade under finaldagen

EM i lerduveskytte gav ett finländskt guld i damernas lagtävling i trap. Satu Mäkelä-Nummela, Noora Antikainen och Mopsi Veromaan ordnade en blåvit triumf i kroatiska Osijeki under tisdagen.

I EM-finalen besegrade finländskorna Slovakien med 6–4.

Mäkelä-Nummela visade att hon fortfarande är att räkna med i mästerskapssammanhang. Den olympiska mästaren från 2008 var bäst av finländskorna under finaldagen.

Hon missade bara fyra av hundra lerduvor under dagen.

Niclas Grönholm saknar reservdelar – missar sista deltävlingen i rally-FM

Ingåföraren Niclas Grönholm och andreföraren Antti Linnaketo är tvungna att dra sig ur den sista deltävlingen i rally-FM som avgörs i Karleby under veckoslutet (29–30.9).

”Vi var tvungna att avbryta testkörningen förra veckoslutet i Högfors, och med den här tidtabellen fick vi inte de reservdelar vi behöver till Finland. Vi är tyvärr tvungna att avstå från säsongens FM-final”, konstaterar Grönholm i ett pressmeddelande.

Grönholm missade också den föregående deltävlingen i augusti i Lahtis då han hade representationsuppgifter med sitt stall samma veckoslut.