Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK:s handbollsherrar värvar svenskt: ”Hoppas han blir en vägvisare för sina landsmän”

Linus Svensson. Så heter det senaste tillskottet till Helsingfors IFK:s handbollslag för kommande ligasäsong.

Den 22-årige svensken kommer närmast från spel på näst högsta serienivå i hemlandet med IFK Ystad. Dessförinnan har vänsteryttern även testat på högstanivån i HK Malmös färger.

Det var en före detta förbundskapten för Finlands damlandslag som talade varmt om en flytt till Finland för Svensson.

– Jag vill prova på FM-ligans nivå, och jag fick jättebra rekommendationer om klubben av Tommy Suoraniemi, uttalar sig Svensson på IFK:s Instagram.

– Förhoppningsvis blir Linus en vägvisare för svenska spelare till FM-ligan, och att detta samtidigt skulle ändra på väderstrecket som utländska spelare värvas ifrån till vår serie, skriver klubben i samma inlägg.

Svenssons kontrakt är ettårigt.

Sport

Snökaos i södra Tyskland – Bayerns match blir inte av

Tyska ligatvåan Bayern München kommer inte att ta emot Union Berlin i dag. Det råder snöyra i södra delarna av Tyskland och matchen därför flyttas matchen.

Orsakerna till inhiberingen har i första hand inte att göra med själva matcharrangemangen. Bayerns hemmaarena är uppvärmd, men det är åskådarnas säkerhet som väger tyngre i det här fallet.

På grund av snöstormen är kollektivtrafiken i München för tillfället stoppad. På stadens flygplats har 320 flyg blivit inställda under dagen. Dessutom finns det risk för att snö och is ska kunna rasa ned från stadiontaket.

Källa: Spiegel

Urstark upphämtning av Eero Hirvonen – var snabbast av alla i skidmomentet

Backmomentet bjöd bara på besvikelse för finländarna. I skidmomentet såg Eero Hirvonen till att skaffa sig en god eftersmak av tävlingsdagen i Lillehammer.

Hirvonen var loppets snabbaste åkare och steg från 24:e till åttonde plats. Avståndet till täten var 2 minuter och 21 sekunder då han startade och 42,7 sekunder då han var i mål.

I täten var det Jarl Magnus Riiber som dominerade. Norrmannen tog sin 60:e seger i världscupen. På pallen fick han sällskap av landsmännen Jens Lurås Oftebro och Jørgen Gråbak.

Ilkka Herola orkade hänga med Hirvonen ända tills sista varvet. Till slut blev det en 19:e plats för Herola som var 23:e efter hoppningen.

Alla fyra finländare knep världscuppoäng. Wille Karhumaa blev 24:e och Arttu Mäkiaho 30:e.

Damernas backhoppningssäsong är i gång – två finländare bland de 20 bästa i premiären

Nu är också damernas världscup i backhoppning startad.

I premiärhoppningen i norska Lillehammer var Jenny Rautionaho bästa finländare med en elfteplats. Detta efter att ha nått 91 meter i första rundan och 88,5 i andra.

Julia Kykkänen nådde i sin tur 91,5 meter i första omgången, men bara 86,5 i andra. Det betydde ett fall på fyra placeringar och en 17:e plats i slutresultatet.

Japanskan Yuki Ito nådde 90,5 i första hoppet och hela 94 meter i andra, vilket tog henne från tredje plats till seger. Frankrikes Josephine Pagnier blev tvåa före kanadensiska trean Alexandria Loutitt.

Korhonen fixade femteplatsen i Lillehammer – norsk trippelseger på hemmaplan

Minja Korhonen fortsätter att skriva historia i nordisk kombination. Efter sjätteplatsen på fredagen tog hon den bästa blåvita placeringen i världscupen på nytt på lördagen – den här gången en femteplats.

Korhonen inledde skidmomentet som fyra, passerade tyskan Nathalie Armbruster men släppte både Ida Marie Hagen och Haruka Kasai förbi sig.

Hagen steg till slut till tvåa bakom bara överlägsna Gyda Hansen Westvold som vann med 46 sekunders marginal. Mari Leinan Lund fullbordade den norska trippelsegern.

Ilkka Herola och Eero Hirvonen långt efter täten i backmomentet

Finländarna Ilkka Herola och Eero Hirvonen hade inget lyckat backmoment i nordisk kombination. I skidmomentet går duon ut ungefär samtidigt, två minuter och tjugo sekunder efter ledaren Jarl Magnus Riiber från Norge.

Skidmomentet i Lillehammer börjar klockan 15.00 och sänds i TV2 och på Arenan.

Ställningen:

1. Jarl Magnus Riiber, Norge
2. Ryota Yamamoto, Japan +0.56
3. Kristjan Ilves, Estland +1.16
4. Thomas Rettenegger, Österrike +1.20
5. Martin Fritz, Österrike +1.23

23. Ilkka Herola, Finland +2.19
24. Eero Hirvonen, Finland +2.21
38. Wille Karhumaa, Finland +2.52
39. Arttu Mäkiaho, Finland +2.54