Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Norrena & Frantz: ”Jag tänder på äldre kvinnor – är det något fel på mig?”

Uppdaterad 08.07.2023 07:25.
äldre blond kvinna omfamnas av yngre mörkhårig man
Bild: Aleksandr Davydov

I Relationspoddens biktbås har du chansen att helt anonymt ventilera det där som du inte täcks ta upp vid kaffebordet på jobbet eller med kompisarna.

Norrena och Frantz kan kanske inte erbjuda syndernas förlåtelse, men i alla fall lite kamratstöd och pepp.

I veckans avsnitt läser vi ett brev av en man som lever i en lycklig heterosexuell relation, men som sexchattar med andra män på nätet.

Vi har också fått en uppdatering av en lyssnare som skrivit till oss tidigare. Både hon och hennes partner hade varit otrogna, nu har de återfått tilliten till varandra. Kruxet är bara att hennes känslor han svalnat på vägen.

Och så fick vi detta brev som gjorde oss upprymda snarare än chockerade:

Jag tänder på medelålders kvinnor och lite äldre damer! De får gärna vara mellan 35-60 år. Är det nåt fel på mig? Det är lite pinsamt att erkänna för sina jämnåriga polare att man tycker deras morsa är het. Hade ett förhållande med en 15 år äldre kvinna och konstaterade att äldre damer är charmigast och bäst då de har livserfarenhet.

Man 35

Hannah:

Hallå där, det här var ju det bästa vi hört på länge! Jag tror de äldre kvinnornas tjusning ganska långt ligger i självförtroende och erfarenhet.

När jag själv var 35 hade jag väl hyfsat bra koll på saker och ting, men inser att jag mår så mycket bättre nu när jag är tio år äldre. Jag är inte alls lika ängslig, jag vet vad jag vill och låter inte någon trampa på mig. Och det här kan säkert vara en egenskap som är attraherande, det är ganska skönt att hänga med någon som inte hela tiden försöker anpassa sig enligt alla andra.

Alla ska vi väl få vara ihop med personer som vi trivs med, det ska inte vara någon skillnad gällande kön, ålder, bakgrund eller kultur så länge personligheterna synkar.

Eva:

Det är lustigt hur en viss skevhet kan sitta kvar här, ifall en 35-årig kvinna har en betydligt äldre manlig partner är det ju ingen som höjer på ögonbrynen. Men en man som väljer en äldre kvinnlig partner får genast förklara sig.

Du kanske helt enkelt är mogen för din ålder och därför känner du dig mera hemma med aningen äldre kvinnor. Det är inget fel på det.

Sen kanske du inte behöver berätta för kompisarna att du tycker deras morsor är heta, den insikten kan du ju behålla för dig själv. Men utöver det angår det ju inte vännerna vem du blir kär i, så var stolt och lycklig om du lyckas håva in en till äldre kvinna!

Biktbåset är öppet!

31:36