Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Liverpools första nyförvärv presenterad – världsmästaren Alexis Mac Allister klär sig i rött

Han har gjort några starka år i Brighton men nu väntar en ny utmaning för Alexis Mac Allister. Argentinaren har skrivit på för Liverpool där han kommer att ha nummer 10 på ryggen.

Klubben skriver att det handlar om ett flerårigt kontrakt och enligt uppgifter betalar Liverpool mellan 35 och 40 miljoner pund för mittfältaren.

Mac Allister var med och förde Brighton till en sjätteplats i ligan den här säsongen men nu suktar han efter större framgångar.

– Efter VM-guldet har jag sagt att jag vill vinna fler titlar och jag tror att den här klubben kan hjälpa mig att göra det. Det är målsättningen och spelar man i en storklubb så ska man vinna, säger han på Liverpools webbplats.

Under tre och en halv säsong i Brighton spelade Mac Allister 98 matcher i Premier League och gjorde 16 mål.

Sport

Ilkka Herola och Eero Hirvonen långt efter täten i backmomentet

Finländarna Ilkka Herola och Eero Hirvonen hade inget lyckat backmoment i nordisk kombination. I skidmomentet går duon ut ungefär samtidigt, två minuter och tjugo sekunder efter ledaren Jarl Magnus Riiber från Norge.

Skidmomentet i Lillehammer börjar klockan 15.00 och sänds i TV2 och på Arenan.

Ställningen:

1. Jarl Magnus Riiber, Norge
2. Ryota Yamamoto, Japan +0.56
3. Kristjan Ilves, Estland +1.16
4. Thomas Rettenegger, Österrike +1.20
5. Martin Fritz, Österrike +1.23

23. Ilkka Herola, Finland +2.19
24. Eero Hirvonen, Finland +2.21
38. Wille Karhumaa, Finland +2.52
39. Arttu Mäkiaho, Finland +2.54

Minja Korhonen imponerade igen i nordisk kombination – går ut som fyra i skidmomentet klockan 14.30

Finland kan ha en blivande världsstjärna i nordisk kombination. Den bara 16-åriga Minja Korhonen har nämligen inlett världscupsäsongen med besked.

I fredagens tävling i Lillehammer slutade hon sexa och på lördagen blev det en fjärdeplats i backmomentet. I skidmomentet går Korhonen ut en dryg minut efter ledaren Gyda Westvold Hansen från Norge.

Skidmomentet börjar klockan 14.30 och sänds i TV2 och på Arenan.

Ställningen:

1. Gyda Westvold Hansen, Norge
2. Mari Leinan Lund, Norge +0.34
3. Svenja Würth, Tyskland +0.41
4. Minja Korhonen, Finland +1.02
5. Haruka Kasai, Japan +1.04

Förstakedjan på hugget i innebandydamernas VM-premiär – saldona skrevs 3+5, 4+2 och 3+3

Finlands damer har spelat sin första match i innebandy-VM i Singapore. Det gick ungefär som förväntat då Finland vann med 14–1 (4–0, 7–1, 3–0).

Hela förstakedjan noterades för en hel drös poäng: Oona Kauppi stod för 3+5, Veera Kauppi för 4+2 och Miisa Turunen för 3+3.

För Finlands del väntar så småningom tuffare matcher. På söndag ställs Finland mot Schweiz och på måndag avslutas gruppspelet med en match mot Norge.

Sveriges fotbollsdamer missar sommar-OS 2024

Sverige har spelat i varje OS sedan damfotbollen introducerades på programmet i Atlanta 1996. Efter fredagens matcher i Nations League står det klart att Sverige inte kommer att vara med i Paris 2024.

Sverige åkte på en 0–1-förlust i Schweiz och tappade chansen att vinna gruppen. Spanien säkrade gruppsegern, trots att laget åkte på en sensationell 2–3-hemmaförlust mot Italien. Inför matchen låg oddsen för en italiensk seger på cirka 30.

Om Sverige hade besegrat Schweiz hade gruppsegern stått på spel i den avslutande Spanien–Sverige-matchen.