Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Messi uppges ha nobbat astronomisk lön i Saudiarabien – i Miami är hysterin total efter beskedet: ”Rekord kommer att slås varje gång”

Lionel Messi
Bild: EPA-EFE

Lionel Messis första match för Inter Miami lär bli den dyraste MLS-matchen någonsin att se. Det uppskattar Kyle Zorn som jobbar för ett biljettföretag. Samtidigt uppges Messi ha tackat nej till en galen lönecheck i arabvärlden.

För några år sedan sa Lionel Messi att han vill spela i USA innan karriären är över. Barcelona ryckte ändå i honom och i Saudiarabien fanns ett maffigt kontrakt som väntade på en underskrift, men Messi står fast vid sina ord.

Al-Hilal uppges ha varit redo att betala Messi 1,5 miljarder euro för tre säsonger i klubben. Men den lille argentinaren valde ändå bottenlaget Inter Miami i MLS där han heller inte kommer att gå lottlös.

Messi har ännu inte skrivit på något kontrakt och lönen är inte klar, men enligt NBC kommer han också att få andelar i ligans två största samarbetspartners: Apple och Adidas.

Det förekommer också uppgifter om att Messi kommer att få möjlighet att köpa aktier i klubben.

Beskedet att Messi ska spela för Inter Miami har skapat fotbollshysteri i Florida. Tidningen Miami Herald skriver att det handlar om en världsnyhet och i jämförelse bleknar LeBron James beslut om att flytta till Miami Heat 2010.

Matchbiljetter eftertraktade

Inter Miami spelar sina hemmamatcher på en arena som tar 18 000 åskådare och det är ett stort tryck på biljetter. Under onsdagen steg biljettpriserna direkt – de billigaste gick från 29 till 329 dollar.

– Vi såg ett omedelbart hopp i priserna när beskedet kom att Messi var på väg hit, säger Kyle Zorn på biljettföretaget TickPick till Reuters.

Messi förväntas debutera i slutet av augusti och till hemmamatchen mot New York Red Bulls steg biljettpriserna från 30 till 512 dollar.

Kyle Zorn gissar att Messis debut kommer att bli den dyraste matchen någonsin i MLS att se och han kommer även att dra fulla hus på bortaplan.

– Med tanke på hans status som världens bästa spelare så kommer rekord att slås gällande biljettpriser varje gång som Inter Miami spelar på bortaplan, säger Zorn.

Diskussion om artikeln