Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Svenska dagiset i Sjundeå kan få stanna kvar i skolhuset

Sjundeå svenska skola
Bildtext Olika beslut inom kommunen bildar ringar på vattnet som gör att den svenska småbarnspedagogiken trots allt ser ut att kunna stanna kvar i Sjundeå svenska skolas tidigare skolhus. Arkivbild.
Bild: YLE/Malin Valtonen

De senaste turerna kring Sjundeås social- och hälsovårdscenter gör att den svenska småbarnspedagogiken kanske inte behöver flytta till den omstridda banklokalen.

Tekniska nämnden ska nästa vecka (13.6) ta ställning till ett förslag som upphäver det beslut som nämnden fattade i mitten av maj.

Det hänger ihop med att byggandet av det planerade social- och hälsovårdscentret nu ligger i vågskålen efter att Västra Nylands välfärdsområde signalerat att de inte kommer att hyra in sig där då de anser hyran vara för hög.

Om inte vårdkomplexet blir av, behöver huset där svenska skolan tidigare verkade inte rivas och då kan småbarnspedagogiken stanna kvar i skolhuset.

Banklokalen inte ett populärt alternativ

Kommunstyrelsen kommer att diskutera avtalet mellan välfärdsområdet och kommunen på sitt möte i slutet av juni (26.6). Det slutliga beslutet för småbarnspedagogiken i Sjundeå hänger samman med vad man bestämmer då.

Frågan om en flytt till bankhuset har väckt många känslor hos familjerna och orsakat diskussion i Sjundeå. Bland annat har föräldrarna tyckt att banklokalen skulle vara för liten för att rymma dagisverksamheten.

Tekniska nämnden behandlade under tisdagens möte också ett rättelseyrkande i frågan.

Diskussion om artikeln