Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Aleksander Barkov hyllar storspelande Matthew Tkachuk efter matchen: ”Han är en viktig spelare för oss”

Uppdaterad 10.06.2023 16:41.
Matthew Tkachuk firar ett mål i NHL.
Bildtext Matthew Tkachuk gjorde en bra prestation mot Vegas.
Bild: Joel Auerbach / Lehtikuva

Floridas blåvita kapten öser lovord över både målgöraren Matthew Tkachuk samt hemmapubliken. Samtidigt berättar han vad laget måste bättra på till nästa match.

Receptet till Floridas första Stanley Cup-seger stavas ganska långt Matthew Tkachuk.

Tkachuk skadade sig i den första perioden då han fick en hård tackling mot sig av Keegan Kolesar. Efter smällen var Tkachuk länge i omklädningsrummet men återvände till slut till isen.

Till en början verkade det som att superstjärnan inte skulle kunna hjälpa sitt lag på planen. Men han visade att han visst behövs. Sist och slutligen var det nämligen Tkachuk som tog matchen till övertid genom att skjuta pucken upp i nättaket.

Hyllas av kaptenen

Floridas finländska kapten Aleksander Barkov talade mycket väl om Tkachuk efter matchen.

– Han kom tillbaka trots tacklingen. Han är en tuff kille som kämpar sig genom allt. Han är en viktig spelare och det betydde mycket för oss att han kom tillbaka till plan, säger Barkov.

Florida Panthers spelade sin första match inför hemmapubliken och Barkov berömde även publiken.

– Varje sekund på isen i dag var otrolig. Atmosfären, fansen och allt. De hejade på oss ända till slutet. Vi gav vårt allt och det lönade sig. Det här var en fantastisk kväll, säger han.

”Vi måste skjuta mer”

Enligt Barkov spelade Florida lite bättre och mer disciplinerat än i de två föregående finalerna. Laget drabbades fortfarande av många utvisningar men det defensiva spelet var bättre. Faktum kvarstår dock att Florida inte har gjort ett enda mål i powerplay under finalserien, vilket Barkov kanske har en lösning på.

– Jag tror att vi måste skjuta lite mer. Vi kanske har för mycket spel längs med sargen och försöker få till fina passningar, vilket inte är dåligt. Pucken rör på sig och vi har fått några bra möjligheter.

Matchen slutade 3–2 till Florida efter förlängning. Mer om matchen kan du läsa här.

Diskussion om artikeln