Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Prestigefyllda loppet Le Mans 24h drar igång under lördagen

24-timmarsloppet i Le Mans även känt som 24 Heures du Mans, går av stapeln nu i helgen.

Racet är legendariskt och hålls årligen på Circuit de la Sarthe i Le Mans, Frankrike. Loppet är en av de äldsta och mest prestigefyllda tävlingarna inom racing.

Le Mans 24h är inte heller helt ofarligt. Senast 2013 omkom dansken Allan Simonsen efter att ha kraschat.

Enligt SvD menar Viaplays expert Janne Blomqvist att tjusningen med Le Mans är att utmana sig själv. Trots att racet är en lagtävling spenderar förarna många timmar i bilen, även när de redan är trötta.

Lagen tävlar med tre förare som avlöser varandra under de 24 timmarna.

Tävlingen pågår från lördag klockan 17.00 till söndag klockan 17.00.

Sport

Jutta Rantala nätade i Leicester-debuten, Emma Koivistos Liverpool tystade rekordstora publiken

I England körde damernas Super League igång på söndagen. Flera finländare var genast i elden – av dem var det Jutta Rantala som stal rampljuset.

Rantala fick hoppa in i paus då hennes Leicester gästade Bristol City och stod först för en assist innan hon själv satte in bortalagets fjärde mål i 4–2-segern.

Emma Koivisto fick i sin tur spela från start då hennes Liverpool skrällde mot Arsenal på bortaplan. En rekordstor publik på 54 115 åskådare såg matchen som slutade 0–1 på Emirates i London.

Olga Ahtinen och Eveliina Summanen startade också för Tottenham, som förlorade med 1–2 borta mot de regerande mästarna Chelsea.

Oskar Kirmes blev en poäng från OS-biljett i VM i artistisk gymnastik

De finska herrarna blev utan OS-biljett i VM i artistisk gymnastik. Oskar Kirmes och Elias Koski var båda ute efter en individuell plats i sommarspelen, men kammade noll.

Kirmes var bästa finländare i tävlingarna, men hans poäng 79,631 räckte inte till mer än en 39:e plats. Enligt gymnastikförbundet blev han bara en poäng från en OS-plats.

– Det är mitt bästa internationella resultat på över två år. Jag är lycklig för att ha kommit tillbaka till den här nivån, men det grämer så klart att ha gått miste om en biljett till Paris med så liten marginal. Jag kan ändå vara stolt, säger Kirmes i ett pressmeddelande.

Koski slutade 65:a.

Eliton Júnior med händerna vid pannan.

Nu är titeln nära för HJK – toktränande SJK bråkade med KuPS, guldet kan bli klart i Vasa

Inga vilodagar i Seinäjoki förrän man börjar vinna igen.