Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Viivi Lehikoinen slutade tvåa i Schweiz – spräckte igen 55-sekundersgränsen

Uppdaterad 10.06.2023 15:49.
Viivi Lehikoinen står på friidrottsbanan.
Bildtext Viivi Lehikoinens tid skrevs 54,95.
Bild: Friidrottsförbundet

Häcklöparen Viivi Lehikoinen är i fin form. I Geneve, Schweiz, blev hon en dryg halv sekund från sitt färska finska rekord. Hanne Claes från Belgien vann loppet på tiden 54,75 och Lehikoinen slutade tvåa på 54,95.

När World Athletics Continental Tour fortsatte i Geneve, Schweiz, fanns Viivi Lehikoinen på startlinjen. För fyra dagar sedan förbättrade hon i Huelva det finska rekordet på 400 meter häck till 54,40.

Helsingfors IFK-löparen inledde lördagens lopp starkt och såg ut att vara på väg mot något stort. Lehikoinen höll ledningen fram till den sista häcken, men kroknade på slutet.

Trots det lyckades Lehikoinen ta sig i mål som tvåa på tiden 54,95. För sjunde gången i karriären noterades Lehikoinen för en tid under 55 sekunder.

– Det gick inte riktigt lika bra som i Huelva, men helt okej. Jag hade problem på den sjunde häcken, säger Lehikoinen till friidrottsförbundet.

Karriärkurvan pekar brant uppåt med tanke på att samtliga sju tider som börjar på 54 har kommit under det senaste året.

Belgiskan Hanne Claes tog hem segern i tävlingen och satte samtidigt nytt personbästa med tiden 54,75. Europatvåan Lehikoinen tävlar nästa gång i Paavo Nurmi Games som ordnas på tisdag i Åbo.

Resultat

1. Hanne Claes, Belgien 54,75
2. Viivi Lehikoinen, Finland 54,95
3. Viktoria Tkachuk, Ukraina 54,95

Diskussion om artikeln