Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Saga Andersson besegrade systern Silja som gjorde tre försök på nytt personbästa

I Björneborg har det tävlats i friidrott och där stod bland annat en stavtävling för damer på programmet.

Det blev dubbelt Esbo IF i topp då Saga Andersson vann tävlingen före systern Silja Andersson. Saga klarade 435 och Silja 420.

Den 19-åriga Silja Andersson gjorde tre försök på personbästat 430, men misslyckades. I februari hoppade hon 427 inomhus och i maj 425 utomhus.

Den 23-åriga Saga Andersson satte personligt rekord för ett par veckor sedan då hon klarade 450.

Sport

Deppig sprint för blåvita herrarna – Tero Seppälä bäst med 52:a plats

Två bom i liggande och ytterligare en i stående. Då har man inget med topplatser att göra – men åtminstone var Tero Seppälä bästa finländare i Östersunds sprint med det saldot.

Han blev två och en halv minut från täten på en blygsam 52:a plats. Även de andra finländarna hade svårt med skyttet – Jaakko Ranta blev 64:e efter två bom, Tuomas Harjula 67:e efter två bom och Otto Invenius 92:e efter fem bom.

Vann gjorde skrällen Philipp Nawrath. Tysken hade inte varit på pallen i världscupen tidigare.

I morgon avslutas veckan i Jämtland med jaktstarter. Suvi Minkkinen representerar Finland på damsidan och Tero Seppälä är med i herrloppet.

Andra raka segern för både GrIFK och Dicken i damernas baltiska liga i handboll

Både GrIFK och Dicken har fått en smakstart på den baltiska ligan i handboll. Efter de första två matcherna fortsätter lagen utan förluster.

GrIFK slog på lördagen lettiska REIR/Dobele SS med 39–26, Dicken tvålade i sin tur till Latgols, likaså från Lettland, med 40–22.

Den första turneringshelgen avrundas i morgon då Dicken möter Dobele, medan GrIFK spelar mot Kaunas Zalgiris från Litauen.

I den inhemska FM-ligan för herrar fixade ligatvåan GrIFK en 29–20-seger över Sjundeå IF efter att ha lett med bara tre bollar i paus.

Snökaos i södra Tyskland – Bayerns match blir inte av

Tyska ligatvåan Bayern München kommer inte att ta emot Union Berlin i dag. Det råder snöyra i södra delarna av Tyskland och matchen därför flyttas matchen.

Orsakerna till inhiberingen har i första hand inte att göra med själva matcharrangemangen. Bayerns hemmaarena är uppvärmd, men det är åskådarnas säkerhet som väger tyngre i det här fallet.

På grund av snöstormen är kollektivtrafiken i München för tillfället stoppad. På stadens flygplats har 320 flyg blivit inställda under dagen. Dessutom finns det risk för att snö och is ska kunna rasa ned från stadiontaket.

Källa: Spiegel

Urstark upphämtning av Eero Hirvonen – var snabbast av alla i skidmomentet

Backmomentet bjöd bara på besvikelse för finländarna. I skidmomentet såg Eero Hirvonen till att skaffa sig en god eftersmak av tävlingsdagen i Lillehammer.

Hirvonen var loppets snabbaste åkare och steg från 24:e till åttonde plats. Avståndet till täten var 2 minuter och 21 sekunder då han startade och 42,7 sekunder då han var i mål.

I täten var det Jarl Magnus Riiber som dominerade. Norrmannen tog sin 60:e seger i världscupen. På pallen fick han sällskap av landsmännen Jens Lurås Oftebro och Jørgen Gråbak.

Ilkka Herola orkade hänga med Hirvonen ända tills sista varvet. Till slut blev det en 19:e plats för Herola som var 23:e efter hoppningen.

Alla fyra finländare knep världscuppoäng. Wille Karhumaa blev 24:e och Arttu Mäkiaho 30:e.

Damernas backhoppningssäsong är i gång – två finländare bland de 20 bästa i premiären

Nu är också damernas världscup i backhoppning startad.

I premiärhoppningen i norska Lillehammer var Jenny Rautionaho bästa finländare med en elfteplats. Detta efter att ha nått 91 meter i första rundan och 88,5 i andra.

Julia Kykkänen nådde i sin tur 91,5 meter i första omgången, men bara 86,5 i andra. Det betydde ett fall på fyra placeringar och en 17:e plats i slutresultatet.

Japanskan Yuki Ito nådde 90,5 i första hoppet och hela 94 meter i andra, vilket tog henne från tredje plats till seger. Frankrikes Josephine Pagnier blev tvåa före kanadensiska trean Alexandria Loutitt.