Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Humorn är innebandylaget Raseborg Knights styrka och svaghet

Två kvinnor sitter i en trappa och ler mot kameran.
Bild: Christoffer Westerlund / Yle

Innebandyföreningen Raseborg Knights fick ett efterlängtat damlag för ett drygt år sedan då EIF:s innebandydamer valde att byta den grönvita spelskjortan mot en ny i svartgul.

Raseborg Knights innebandydamer behöll laget men bytte ut föreningen

8:52

En större omorganisering inom Ekenäs IF, som innebar att de tidigare sektionerna istället skulle bli egna föreningar, var huvudorsaken bakom innebandydamernas färgbyte.

– Det är alltid vemodigt att byta förening och vi är ju lite grönvita fortfarande, skrattar Josefin Sjöblom.

Avancemang första säsongen

Inför den inledande säsongen med den nya föreningen degraderades laget också ner ett knapphål till division fyra. Starten i den nya föreningen gick däremot över förväntan och till hösten väntar spel i division tre igen.

– Föreningen vill gärna att vi fortsätter att avancera och spelar division två inom fem år, men för oss är det viktigare att laget håller ihop, säger Alexandra Ekholm.

Raseborgs Knights innebandydamer är ett tajt gäng som vill fortsätta spela innebandy ihop som ett lag. Samtidigt erkänner spelarna Alexandra Ekholm och Josefin Sjöblom att föreningsbytet ändå innebär betydligt mindre föreningsengagemang från deras sida.

– Tidigare satt många spelare med i föreningsstyrelsen parallellt med lagspel, men nu kan vi fokusera helhjärtat på att träna och spela innebandy, säger Josefin Sjöblom.

Vad är Raseborg Knights största styrka?

– Jag tror vår styrka är vår humor, men humorn är också vår svaghet, konstaterar Alexandra Ekholm och Josefin Sjöblom skrattande.

Diskussion om artikeln