Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Rattfylleri, misshandel och inbrott sysselsatte polisen under veckoslutet

Under veckoslutet gjordes 17 anmälningar för misshandel. Sju rattfyllerister greps och av dem misstänks sex för grovt rattfylleri. Polisen stötte på några fortkörare men de som gjorde inbrott i apoteken är fortfarande på fri fot.

Polisen ber om tips angående ett inbrott som skedde i en tankningsautomat i Ömossa i Kristinestad på söndag kväll vid 1.30 -tiden. Polisen misstänker att två män bröt upp tankningsautomaten och orsakade omfattande skador.

Under natten till söndag bröt sig två män in i ett apotek i Vindala och stal läkemedel. En av männens flyktbilar hittades senare på dagen i Jakobstad. Polisen har en god uppfattning om vem de misstänkta männen är men de har ännu inte blivit hörda i ärendet.

Också i Evijärvi skedde ett inbrott i ett apotek under natten till fredag och polisen misstänker att det inbrottet gjordes av samma män.

Relaterat

En person omkom i brand i Sideby

En person misstänks ha omkommit i en brand i Sideby, i Kristinestad, någon gång mellan den 16 och 19 november.

Polisen fick anmälan om branden den 19 november då en förbipasserande hade märkt att fritidsbostad på Nösjövägen hade brunnit ner till till grunden.

Också en bil som stått på gården intill byggnaden har blivit förstörd i samband med branden.

Den omkomna är bostadens ägare.

I polisens undersökning har branden troligen startat sent på torsdag kväll och brunnit ännu under natten till fredag.

Ingenting tyder enligt undersökningen på att ett brott skulle ligga bakom branden.

Fritidsbostaden är avsides belägen och höga träd omgärdar platsen, därför har det varit svårt att upptäcka branden.

Polisen har inte fått in synobservationer från själva branden. Synobservationer som utomstående gjort eller andra observationer kopplade till branden tas emot av polisen på e-post vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

En död i trafikolycka i Åbo på torsdagsmorgonen

På torsdagsmorgonen körde en bil av vägen i korsningen av Tammerfors riksväg och Markulavägen i Åbo. Räddningsverket fick larmet klockan 6.30 och ryckte ut med fem enheter.

Enligt polisen hade bilen kört i riktning mot Åbo och körde ner i diket på höger sida av vägen. Personen som körde bilen dog i samband med utkörningen. Föraren var ensam i bilen.

Polisen och undersökningskommissionerna för trafikolyckor utreder olyckan.

Polisen: 29-åringen i Fiskehamnen dödades över en drogfejd

Det var ett bråk om en drogbetalning som spårade ur och ledde till att en 29-årig man miste livet i Helsingfors i augusti. Det är förklaringen som polisen kommit fram till.

Fyra personer som under augustinatten i fråga ska ha begett sig från Dickursby i Vanda till Fiskehamnen för en drogaffär greps i oktober. Brottsoffret ska ha utgjort motpart i affären. Polisen har inte berättat hur man tror att dråpet begicks.

Tre personer har tidigare frigetts. Nu är endast en 28-årig kvinna misstänkt för våldet. Brottsrubriceringen har också ändrats från mord till dråp.

MC-gänget Cannonballs klubblokal i Helsingfors den 27 mars 2012.

Polisen misstänker att Cannonball fortsatt med sin verksamhet trots upplösning

13 personer misstänks för illegal föreningsverksamhet