Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Vanda lockar tillbaka Käärijä med en lägenhet – staden betalar hans hyra i ett år

Käärijä håller i en nyckel och blommor framför två personer från Vanda stad.
Bildtext Käärijä med lägenhetsnycklarna, blommor och medalj i handen tillsammans med Tero Anttila och Sari Multala från Vanda stad.
Bild: Vantaan kaupunki / Vanda stad

Vandabördiga Käärijä, eller Jere Pöyhönen som han heter på riktigt, lämnar Helsingfors och flyttar tillbaka till Vanda. Han flyttar in i en hyreslägenhet som Vanda stad betalar för i ett år.

Käärijäfebern håller i sig! Vanda stad belönar nu Käärijä för hans insatser i Eurovision Song Contest med en hyreslägenhet där hyran är betald för ett år framåt.

Vanda stad har sedan Käärijä vann Tävlingen för ny musik (UMK) stoltserat med att Käärijä är från Vanda och öst beröm över honom. Redan före Eurovisionen funderade staden på hur man kan belöna Käärijä för hans insatser.

Efter att Käärijä en tid i offentligheten talat om att han vill flytta tillbaka till Vanda beslutade staden att erbjuda honom en hyreslägenhet för ett år.

”Ett hem i Vanda känns alltid så mycket mer som hemma”

Käärijä flyttar med andra ord bort från Helsingfors och lägenheten på 20 kvadratmeter som han bott i nu.

”Ett hem i Vanda känns alltid så mycket mer som hemma”, säger Käärijä i ett pressmeddelande.

Käärijä fick nycklarna till lägenheten i dag, tisdag. Han fick samtidigt en Vandamedalj som ett erkännande för hans ”betydande insatser för Vanda stad”.

”Välkommen hem, Vandapojken!”, skriver staden.

Vanda har redan tidigare meddelat att Käärijä ska få en muralmålning i staden.