Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Olycka på storindustriområdet i Karleby – möjlig gasläcka på kemikaliefabrik

Uppdaterad 16.06.2023 18:11.
Räddningsverket fordon utanför Cabbs fabrik på storindustriområdet i Karleby.
Bildtext Räddningsverkets fordon utanför Cabbs fabrik på storindustriområdet i Karleby.
Bild: Yleisön kuva

En olycka som involverar farliga ämnen inträffade på storindustriområdet i Karleby under fredagseftermiddagen. Ett larm gick då underhållsarbete utfördes vid kemikalieföretaget Cabbs fabrik. Någon fara råder inte utanför industriområdet.

Omkring klockan tjugo i tre på fredagseftermiddagen kom ett larm om en olycka som involverar farliga ämnen på storindustriområdet i Karleby.

Olyckan inträffade på kemikalieföretaget Cabbs fabrik. Cabb tillverkar växtskyddsmedel.

Enligt de första uppgifterna till Yle handlade det om ett gaslarm. Personal som arbetar på industriområdet fick inte gå utomhus och dessutom skulle dörrar och ventilationssystem hållas stängda.

Hela 14 enheter från räddningsverket ryckte ut till området.

Enligt Ari Venninen, fabrikschef vid Cabb, uppgav för Yle att det inträffat ett processfel under normalt underhållsarbete. Enligt Venninen var det oklart om något läckage faktiskt skett. Han uppgav även att ingen människa skadats och att larmet givits för säkerhets skull.

Enligt räddningsverket råder ingen fara för människor utanför industriområdet.

Klockan 18 på fredagskvällen kunde jourhavande brandmästare varken bekräfta eller dementera ett läckage, endast att räddningsverkets enheter fortfarande jobbar på området.